top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De revalidatie-innovaties die oorlogswonden helpen genezen

Een virtueel bewegingsapparaat platform, mogelijk gemaakt door Kemtai, biedt patiënten realtime feedback en begeleiding zonder sensoren of andere hardware. Foto met dank aan Kemtai via ISRAEL21c


“Tijden van crisis bieden een kans om innovatie en transformatie in de zorg te versnellen”, zegt Dr. Eyal Zimlichman, Chief Transformation Officer en Chief Innovation Officer bij Sheba Medical Center en oprichter en directeur van het ARC Innovation Center tegen ISRAEL21c.


De huidige oorlog is zo'n crisis, en honderden gewonde soldaten en burgers profiteren van innovatie in de revalidatiegeneeskunde.


Sheba, het grootste medische centrum van Israël en de afgelopen vijf jaar door Newsweek uitgeroepen tot beste ziekenhuis ter wereld, breidde als reactie op de oorlog zijn revalidatieziekenhuis uit met een ultramoderne afdeling met 36 bedden.


Israëlische gezondheidstechnologiebedrijven werden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor pilots in de nieuwe wijk. Van de 82 bedrijven die zich hadden aangemeld, werden er acht geselecteerd om hun oplossingen te pitchen voor een panel van Sheba-clinici en marktleiders.


Twee van deze acht finalisten, Cognishine en Kemtai , werden geselecteerd om hun producten te testen.


Het digitale platform van Cognishine ondersteunt therapeuten bij het bieden van effectieve zorg voor cognitieve, emotionele, spraak- en taalstoornissen. Om patiënten te helpen deze mogelijkheden terug te krijgen, biedt het bedrijf een breed scala aan gedigitaliseerde therapeutische activiteiten, gebaseerd op scenario's uit de echte wereld.


“Cognishine vergroot het bereik van medische professionals, waardoor ze zorg kunnen blijven verlenen via activiteiten die de cognitieve vaardigheden ondersteunen”, zegt Nimrod Zilkha, medeoprichter en CEO van Cognishine. “We zijn vereerd om samen met Sheba een rol te spelen bij het helpen van soldaten bij het herstellen van de oorlog en het hervatten van hun dagelijkse leven.”Kemtai is een AI-geleid oefenplatform voor fysiotherapie en revalidatie, compatibel met de meeste telefoons en computers. De app biedt realtime feedback en corrigerende begeleiding tijdens het sporten, waardoor patiënten hun prestaties kunnen verbeteren en het herstel kunnen versnellen.


“Kemtai stelt patiënten in staat hun revalidatieoefeningen volledig uit te voeren met realtime AI-begeleiding, waardoor de best mogelijke resultaten worden bereikt”, aldus Dr. Mor Amitai, CEO van Kemtai. “Onze pilot bij Sheba zal ervoor zorgen dat nog meer patiënten met fysieke beperkingen herstellen door middel van intensieve oefeningen.”Zimlichman zei dat er “op dit moment een enorme behoefte is aan rehabilitatie in Israël” en dat het testen van deze oplossingen nieuwe gezondheidsprotocollen voor de rest van de wereld kan opleveren.

162 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page