top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De Sheldag-eenheid opereert binnen een belangrijke terroristentunnel van Hamas

Screenshot YouTube


Na het lokaliseren van honderden schachten en het vernietigen van enkele ervan met behulp van verschillende capaciteiten tijdens de dagen van de grondoperatie, opereren speciale troepen van de Sheldag-eenheid binnen de route van de ondergrondse Hamas-tunnel, en voeren daarin operationele operaties uit.De gevechten onder leiding van het Zuidelijk Commando in het ondergrondse Hamas centrum, zijn complexe gevechten, en daarin lokaliseren de strijders wapens en hoofdkwartieren van terroristen.


Ondergronds vechten is een strategische gevechtsmethode die door Hamas wordt gebruikt. Sinds het begin van de grondoperatie in de Gazastrook hebben de IDF-troepen ongeveer 1.500 schachten en tunnelroutes van Hamas gelokaliseerd.


De meeste ondergrondse infrastructuur die is blootgelegd, bevindt zich onder scholen, ziekenhuizen, moskeeën, VN-faciliteiten en civiele instellingen.


Hamas gebruikt de burgerbevolking als menselijk schild, wat duidelijk zichtbaar is op de locaties van de ondergrondse infrastructuur in de Gazastrook.472 weergaven1 opmerking
bottom of page