top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De stafchef arriveerde op de plaats van de aanslag en opdracht tot versterkingen


Foto IDF-woordvoerder


Zondag arriveerde een terrorist 's middags met de auto op de Einbus-kruising in de Shomron area en opende het vuur op een Israëlisch voertuig dat voorbijreed. Als gevolg van de schietpartij werd een IDF-soldaat, eerste sergeant Hillel Menachem Yaniv, gedood . Bij de aanval kwam ook zijn jongere broer Yagal Yaakov Yaniv om het leven en raakten twee burgers gewond die werden geëvacueerd voor medische behandeling in een ziekenhuis.


IDF-troepen blokkeerden wegen in het gebied en begonnen de terroristen te achtervolgen.


De stafchef, luitenant-kolonel Herzi Halevi, arriveerde op de plaats van de aanval en voerde ter plekke een situatiebeoordeling en een vooronderzoek uit.


In de nasleep van gewelddadige onlusten die zich ontwikkelden op een aantal locaties in Samaria, die worden afgehandeld door de IDF, MGB, KBA, MI en andere veiligheidstroepen, werd een extra versterking van troepen bevolen om aanvallen te dwarsbomen en ongeregeldheden te voorkomen, samen met het versterken en vergroten van de inspanningen om de terroristen gevangen te nemen.


In overeenstemming met de beoordeling van de situatie besloot de IDF drie extra bataljons te versterken voor de sector Judea en Samaria. Een van de bataljons is de Givati ​​Patrol.Als onderdeel van de verhoogde veiligheidsactiviteit in het Nablus-gebied werd besloten om de veiligheidscontroles op de verkeersroutes van en naar de stad te verscherpen.


Versterkte troepen van de IDF, de Israëlische politie en veiligheidstroepen opereren in de Samaria Brigade.


De IDF deelt in het verdriet van de familie en zal haar blijven begeleiden.


103 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page