top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De strijdkrachten van Divisie 162 zijn intensief actief in het hart van Jabalia

Foto IDF woordvoerder


De strijdkrachten van Divisie 162 vechten momenteel intensief in het Jabalia gebied. Als onderdeel van hun activiteiten in het gebied hebben de strijders meer dan honderden terroristen geëlimineerd tijdens ontmoetingen en veldslagen, terwijl ze artillerievuur en luchtaanvallen richtten op terroristen in het gebied en opgesloten gebouwen.


Als onderdeel van de activiteiten van de strijdkrachten in het vluchtelingenkamp Jabaliya hebben zich ongeveer 500 verdachten van terreur organisaties overgegeven; sommigen van hen worden geïdentificeerd met de terroristische organisaties Hamas en de Islamitische Jihad, en waren betrokken bij de aanval op nederzettingen rond Gaza op zaterdag 7 oktober.Een deel van de overgegeven terroristen hadden zich verscholen tussen de burgerbevolking in ziekenhuizen en scholen. Tijdens de activiteit van de strijders werd veel vijandelijke infrastructuur vernietigd, waaronder trainingscomplexen, ondergrondse en commando- en controlecomplexen en fabrieken voor de productie van raketten.


Foto IDF woordvoerder


"Divisie 162 staat onder operationele controle in Jabalia", zei de commandant van Divisie 162, brigadegeneraal Itzik Cohen. "Jabalia is niet meer het Jabalia dat het vroeger was. We hebben honderden terroristen gedood in Jabalia en ongeveer 500 verdachten van terroristische activiteiten gearresteerd. Sommigen van hen namen deel aan de gebeurtenissen van de zevende in oktober".


“De gevechten tussen de strijdkrachten van de divisie resulteerden in de ontmanteling van de militaire capaciteit van de noordelijke divisie van Gaza-stad,” vervolgde brigadegeneraal Cohen, “dankzij de manoeuvre die we in het hart van Gaza-stad uitvoeren met operationele vrijheid zal Divisie 162 zet zijn operaties in de Gazastrook voort totdat de missie is voltooid.270 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page