top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De vuurdoop van het nieuwe reddingsmonster van de IDF


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Onder de tientallen bekende tanks, bulldozers en APC's die vorige week deelnamen aan de 7th Airlift, viel een nieuw lid op: de reddings-NMR. Dit is een verfijning van het oude voertuig, waarop extra hulpmiddelen werden gebouwd, zoals een katrol en een kraan die reddingsactiviteiten voor andere voertuigen op elke terrein kan uitvoeren.


"We lanceerden het eerste 'reddingsmonster in het leger", zegt Ami Ben David, een voorman in het 603rd Engineering Battalion, "nu gaat het de 7e brigade binnen, maar in de toekomst zullen nog eens 17 brigades tientallen van dergelijke ''reddingsmonsters' in hun gelederen krijgen.


Deze hulpmiddelen stellen hen in staat om voertuigen met een gewicht tot 128 ton op te halen en, indien nodig, de vijandelijke linies te overschrijden. "Er is geen ander voertuig in het veld dat deze gewichten kan dragen", voegt hij eraan toe, "dit monster verbetert onze extractie-, hijs- en sleepmogelijkheden."Als in het verleden een IDF-voertuig vast kwam te zitten in het veld, waren er vijf of zes voertuigen nodig om het eruit te trekken, en op een route door bergachtig terrein zoals in het noorden - is dit een nog ingewikkeldere taak om de klus alleen te kunnen klaren.


De NMR zal worden bestuurd door een chauffeur en een aantal bemanningsleden - die allemaal uitgebreide professionele ervaring hebben met het redden van voertuigen, die zullen worden aangepast aan de werking ervan, en een metgezel zullen zijn voor de jagers op het slagveld.


"Op brigadeniveau hebben we nog nooit zo'n krachtig hulpmiddel gehad", concludeert RNA Shlomo Bozo, een werkmanager bij de 7e Brigade, "de komende tijd zullen we er complexe reddingsacties mee oefenen in de bergachtige route van slepen en reddingen - en zo zullen we leren, verbeteren en het leger tot nieuwe prestaties brengen.

124 weergaven0 opmerkingen
bottom of page