top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Dit gebeurde er in de minuten tussen de detectie van de UAV en de onderschepping boven Gaza


Screenshot YouTube


Dit artikel verscheen maandag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Avital Pashhor.


Nauwe samenwerking tussen het luchtcontrolesysteem en de GNA leidde maandochtend tot de succesvolle onderschepping van de UAV boven de lucht van Gaza, nog voordat het tijd had om ons territorium te naderen. Dus wat gebeurde daar in de momenten tussen de detectie van de dreiging en de verwijdering ervan? We hoorden van de teams dat alles achter de schermen geopereerd zal worden.


BIA (Air Control Unit) 509 in het zuiden van het land is waar de controleteams zitten, en ze hebben maar één doel voor ogen: het luchtruim van het land beschermen, wetende dat een moment van gebrek aan concentratie kostbaar kan zijn. gebeurde gisteren, toen de luchtverkeersleiders plotseling een ongebruikelijke detectie opmerkten - een vliegtuig Een onbemand vliegtuig begint op te stijgen boven de lucht van Gaza. Niet meer dan een paar minuten gaan voorbij, en het vliegtuig dat een reële dreiging had kunnen vormen, wordt onderschept door de Hagana-formatie.


Maar laten we teruggaan naar het begin. Het luchtcontrolesysteem heeft twee duidelijke taken: de eerste is het beheer van het luchtruim van het land - dat tot de drukste luchten ter wereld behoort. De tweede is bescherming tegen elke poging tot invasie of luchtaanval, dus alle activiteiten van de luchtmacht worden begeleid door IBA-personeel."In de ochtenduren realiseerden we ons dat er een dreiging was via verschillende radars en sensoren", getuigt Capt. (Res.) A. Becker, die de UFO identificeerde, "Het is onze taak om inlichtingeninformatie om te zetten in doelen en missies, en dat is wat we deden - nadat we herkenden dat het echt een vijandig stuk gereedschap was, markeerden we het als een doelwit en stuurden we een bevel om de krachten van de luchtarm te activeren. In een oogwenk stond iedereen op de been.' Vanaf het moment dat het opsteeg, zoals gezegd, volgden de luchtwapensystemen zijn pad, zodat het geen bedreiging vormde voor de inwoners van de Gazastrook.


Op dit punt wordt Lt. N., in Kiryat Air in de IBA, ook naar de HML gesprongen: "Ik stond stand-by, de luchtverkeersleider en de dienstdoende onderofficier lanceerden me samen met de andere verkeersleiders. We gingen op de voor ons relevante posities zitten en gingen aan de slag - ieder van ons communiceert met de partijen die verantwoordelijk zijn voor de operationele enveloppe en acties, werkt ze bij en trekt samen conclusies en specificeert de acties die ze willen ondernemen."


Als onderdeel van haar veld sprak ze met functionarissen in Kirya die de commandant van de luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, zullen vertellen wat er gebeurt omdat hij bij dergelijke gebeurtenissen de missie laat vallen. Al snel beval hij het gereedschap te neutraliseren.


Foto IDF woordvoerder


Ook al is de gebeurtenis ongebruikelijk en rust er veel gezag op de schouders van de handelende personen, van buitenaf is het niet zichtbaar. "Natuurlijk is er spanning en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar de missie is in gedachten", getuigt luitenant N., "er is geen druk of paniek, integendeel - je kunt de compromisloze concentratie en precisie bijna horen."


Tegelijkertijd met HML ontvangt majoor Dana, de commandant van de batterij die de UAV heeft onderschept, het rapport en haast zich naar het operationele complex. Het bevel om het vuur te openen. Je kent het einde al - de dreiging is weggenomen.'


Foto IDF woordvoerder


Alles gebeurde binnen een paar minuten, en waarschijnlijk is de tijd die u nodig heeft om dit artikel te lezen gelijk aan de operatietijd van het hele evenement, dat dankzij de samenwerking, waakzaamheid, kalmte en voorbeeldige nauwkeurigheid tot een goed einde is gekomen.


"We zien dat de vijand verbetert en dienovereenkomstig breiden we onze wapensystemen en capaciteiten uit", concludeert de batterijcommandant, "Het is een geweldig gevoel - om te weten dat we de burgers van het land hebben beschermd. We zullen dit blijven doen om ervoor te zorgen luchtverdediging boven het luchtruim van Israël".

190 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page