top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Dit zijn de mensen achter alle parachutes in de IDF


Screenshot YouTube


Dit artikel verscheen eerder op de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Noya Ben Gigi


Ze passen elke parachute aan op het moment van de waarheid, controleren of ze geen fouten hebben, want zelfs de kleinste kan het leven van jagers in gevaar brengen. Laten we de parachutekapellen leren kennen.


Direct naast de "Tel Nof" -basis staat elk van de jagers die door de SHG gaan die naar de parachute- en vluchteenheid leidt, klaar om te beginnen aan een van de meest interessante cursussen in de training - de parachutecursus, aan het einde waarvan ze zullen hun parachutevleugels ontvangen, maar wat ze misschien niet weten, is dat zelfs voordat ze uit het vliegtuig springen, er voor een keer een parachutekapel is achter elke parachute waarmee ze parachutespringen.


De parachute-oprolmechanismen maken deel uit van een parachutespringende en vliegende eenheid, die zich onder de Marom-brigade van de grondarm bevindt. De makella's zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de parachutes tijdens elke fase van de training van de jagers - vanaf het moment dat de parachute is opgevouwen tot na de parachute.


"Het vouwwerk is complex werk, soms zelfs moeilijk", zegt korporaal Lehi Beeton, die parachutes vouwt, "maar ik weet dat het betekenis heeft, en dat is wat belangrijk is."Ze vouwen de parachutes op enorme tafels en controleren ze allemaal samen op defecten in uitgeruste kamers. Ze helpen elkaar waar nodig en controleren of niemand een stap is vergeten. "Er zijn ongeveer 20 stappen die moeten worden uitgevoerd, het duurt tussen een half uur en anderhalf uur voor elke parachute."


"Ik voel elke dag de voldoening, dit is de belangrijkste rol voor mij", concludeert korporaal Beaton, "Ik heb in deze rol over mezelf geleerd dat ik alles wat ik wil doen, op de beste manier kan doen en slagen."114 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page