top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Dit zijn de soldaten die de vliegtuigen bewapenen


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Avital Pashchor en Noam Amir.


De luchtmacht heeft sinds het begin van de vijandelijkheden overal in de Gazastrook terroristische doelen aangevallen met duizenden bommen. Achter de bewapening van het vliegtuig staan ​​honderden soldaten. Dankzij een uniek initiatief is soldaat Sophia uit Ashkelon, die zich pas een maand geleden meldde, al raketten aan het verzamelen en het huisland aan het verdedigen. We bezochten een fabriek die continu in bedrijf is en zagen van dichtbij hoe die eruit ziet.


Het spervuur ​​van raketten dat afgelopen zaterdag de stilte verbrak, voelde niet als een ongebruikelijke gebeurtenis voor soldaat Sofia, die in Ashkelon woont en zich een maand geleden heeft aangemeld voor de cursus luchtafweer (geleide wapens) in de technische formatie van de luchtmacht. Ik dacht dat het weer een operatie was, niets ongewoons”, zegt ze. Maar al snel was het onmogelijk om te missen dat dit een veel grotere gebeurtenis was.'S Avonds werd Sofia al op de basis afgezet. Na een beleidswijziging vóór het uitbreken van de oorlog kreeg het een belangrijke rol: het bouwen van raketten die de gevechtsvliegtuigen en helikopters zouden bewapenen. En niet alleen zij, maar veel rookies. "We realiseerden ons dat ze een belangrijke bron van kracht zijn, omdat ze nog niet zijn opgeleid in een bepaald onderwerp", legt majoor Amelie, directeur onderhoud bij BA 21, uit.


Normaal gesproken zijn er soldaten die het vliegtuig moeten bewapenen, maar in een tijd als deze is er meer personeel nodig dan er beschikbaar is. "Daarom hebben we een geconcentreerde en professionele training ontwikkeld die alle stappen omvat die nodig zijn voor een leerling, en deze is een paar maanden geleden geïmplementeerd", zegt majoor Amelie.


Foto IDF woordvoerder


Zo helpen honderden soldaten en vrouwen die nog maar een maand geleden werden gemobiliseerd, als een goed geoliede machine de staat Israël op een onvoorstelbare manier, waarbij elk van hen bevoegd is voor een specifiek onderdeel van de raket en verantwoordelijk is voor de montage ervan.


De nieuwe methode werkt perfect. “Elke dag zijn er tientallen soldaten gekwalificeerd, en dus is het mogelijk om tijd vrij te maken voor ouderen, die zich specialiseren op andere terreinen,” getuigt majoor Emeli, “alleen in de eerste week van de strijd waren ongeveer 800 soldaten gekwalificeerd. De rookies zijn een gekke beroepsbevolking die zich op een geweldige manier verbetert."


‘Ik had nooit gedacht dat ik zo snel zo’n belangrijke rol zou spelen’, besluit Sofia. ‘Mijn huis ligt in een gebied dat tijdens de oorlog veel verwoestingen heeft geleden. mijn huis, is spannend en bevredigend."150 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page