top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: een kijkje in de activiteiten van de Shaldag Special Forces Unit in Gaza


Foto IDF woordvoerder


Tientallen operaties, complexe activiteiten en de ontdekking van wapens in de omgeving van ziekenhuizen in de Gazastrook - een kijkje in de activiteiten van de Shaldag Special Forces Unit.


De Shaldag-eenheid heeft deelgenomen aan de grondoperatie in de Gazastrook en heeft vóór de operationele pauze samen met de verschillende IDF-eenheden opgetreden tegen de terroristische organisatie Hamas.


Foto IDF woordvoerder


Soldaten van de Shaldag-eenheid hebben operationele activiteiten uitgevoerd in het gebied van het Shifa-ziekenhuis, waar ze wapens en terroristische infrastructuur hebben gevonden die door Hamas in het ziekenhuis worden gebruikt, waaronder: wapens, munitie, granaten, militair materieel vermomd in medische containers, en antitankwapens. explosieven.Tijdens de lange en complexe activiteit in het Shifa-ziekenhuis gebruikten de soldaten geavanceerde technologieën in de ondergrondse tunnelroutes en lokaliseerden ze een tunnelschacht. Deze tunnelschacht onthult de route van terreurtunnels onder het ziekenhuis.


Foto IDF woordvoerder


De Shaldag-eenheid is sinds het begin van de oorlog volledig actief, zowel in Israël als in de Gazastrook. Op zaterdag 7 oktober, tijdens de invasie van Hamas en de brute massamoord in gemeenschappen in het zuiden van Israël, werden soldaten van de Shaldag-eenheid naar het gebied gestuurd en bereikten kibboets Be'eri.


Ze waren urenlang actief om terroristen in de kibboets te neutraliseren en bewoners die werden aangevallen te redden. Gedurende de dagen die volgden vochten ze van dichtbij tegen terroristen op een aantal locaties in het zuiden van Israël, waaronder Kibbutz Be’eri, Alumim en Re'im.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens die veldslagen vochten de soldaten vastberaden en legden ze contact, schakelden tientallen terroristen uit en redden tientallen burgers.468 weergaven0 opmerkingen
bottom of page