top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Een robot Bobcat om barricades te verwijderen


Screenshot YouTube


Onlangs stuitten strijdkrachten, meestal IDF-elite eenheden, op een nieuw fenomeen toen ze het vluchtelingenkamp van Jenin binnengingen: barrières die moesten voorkomen dat ze zouden passeren en hun bestemming zouden bereiken om gezochte personen en verdachten van terroristische activiteiten te arresteren.


Er werden barricades in de straten geplaatst - geïmproviseerde barrières die de voertuigen van de eenheden in de weg stonden, waardoor de voertuigen en soldaten langer aan vuur werden blootgesteld. Toen duidelijk werd dat dit geen eenmalige gebeurtenis was, ging het TNA-bedrijf van Hatmar Menashe direct aan de slag met oplossingen.


Na gezamenlijk werk met Hatal onthulde TNA Menashe ongeveer twee weken geleden de nieuwe 'Bobcat'-robot die door TNA-soldaten op afstand wordt bestuurd vanuit een voertuig en verschillende acties kan uitvoeren. Majoor Nebso beschrijft het proces: "Hij trekt rotsblokken uit de grond - zelfs die in een betonnen gietstuk zijn gebouwd. Hij weet hoe hij moet optillen, losmaken en zelfs schieten en terugschieten, binnenkort zal hij regelmatig deelnemen aan de activiteiten."Daarnaast rustten ze zich deze maand ook uit met speciale wielen, spiegels, windschermen en zelfs een verf oplossende vloeistof, voor het geval relschoppers verf op de voorruit gooien, zoals een paar weken geleden gebeurde tijdens een activiteit."Er zijn hier toegewijde soldaten die dag en nacht werken om aan de behoeften van de HATMAR te voldoen", verklaart de TNA-officier, "we zullen blijven reageren op elke nieuwe uitdaging die zich in de sector voordoet, zelfs onder de meest complexe omstandigheden - dat is onze taak."
1.409 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page