top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Een verslag van Magellan's krijgers in het westen van Khan Yunis

Foto IDF woordvoerder


Strijders van de Magellan- en Agoz-eenheid gevormd door het commando vechten in het westen van Khan Yunis, vallen terroristische infrastructuur en Hamas-gevechtsgebieden binnen en elimineren tientallen terroristen per dag. De strijders arresteren terroristen en lokaliseren tientallen wapens per dag.


De strijders schakelden veel terroristen uit tijdens gevechten van dichtbij, hinderlagen door sluipschutters en direct vuur vanuit de lucht en de grond. Tijdens een aanval door Magellan-strijders op een gevechtscomplex zag de strijdmacht vier gewapende terroristen op hem af rennen.De strijders schoten op hen en doodden drie van hen. De andere terrorist gaf zich over en werd voor onderzoek overgedragen aan de veiligheidstroepen.

De gevonden wapens:

Foto IDF woordvoerder


In het gevechtscomplex van Hamas vonden de strijders tientallen wapens, geladen wapens onder het bed, raketten, kernkoppen, granaten, lanceerinrichtingen, explosievengordels, schouderraketten, vesten en explosieven.


“Na een aanval op het vluchtelingenkamp in Khan Yunis,” verklaarde sergeant Magellan, luitenant 10e, “vonden we een waanzinnige hoeveelheid zout, zoals je kunt zien: granaten, raketten, op de schouder afgevuurde raketten, explosievengordels, lanceerinrichtingen, vesten en nog veel meer. Tijdens het zoeken naar de locatie identificeerden we een eenheid van vier terroristen die vanuit het oosten van ons langskwamen, en in een snelle sluiting van de cirkel werden drie terroristen geneutraliseerd en nog een gearresteerd.'

380 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page