top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Elbit lanceert de Seagull, onbemand oppervlaktevaartuig met geavanceerde mogelijkheden


Screenshot YouTube


Het Seagull Unmanned Surface Ship (USV) -systeem biedt zeestrijdkrachten aanzienlijke tactische voordelen bij oorlogsvoering onder water en aan de oppervlakte.


Met modulaire en schakelbare missie-payloadsuites met geavanceerde sonars en subsystemen, kan de volledig autonome Seagull USV worden ingezet voor meerdere bemande en onbemande missies.


De Seagull USV omvat mijnenbestrijdingsmaatregelen (MCM), onderzeebootbestrijding (ASW), maritieme beveiliging (MS), elektronische oorlogsvoering (EW) en andere geavanceerde systemen en technologieën.


Het enige schip in zijn soort dat alle operationele modi op één platform integreert, maakt de Seagull USV het mogelijk om ASW, MCM, EW, MS, hydrografie en andere operaties uit te voeren vanuit een enkel missiecontrolesysteem. De Seagull USV voldoet aan alle internationale maritieme en Mil-Spec normen.De volledig autonome Seagull USV kan meer dan 4 volle dagen op kruissnelheid op zee opereren en is uitgerust om uitgebreide missies uit te voeren. Het vaartuig bestaat uit composiet en aluminium materialen en bevat verwijderbare drijvers en dynamische positionering van de brug. De 12 meter lange Seagull USV kan eenvoudig worden ingezet vanuit de haven of het moederschip en kan worden vervoerd in een 40 ft. container.


Onderwatersystemen en sensoren: De Seagull USV biedt hoogwaardige operationele mogelijkheden met toonaangevende sonartechnologieën, waaronder gesleepte sonarsystemen zoals KATFISH met Synthetic Aperture Sonar (SAS), GTI Towed Reelable Active-Passive Sonar (TRAPS), langeafstandsdipping-sonar en vooruitkijkende sonar.


Wapensystemen: De Seagull USV is bewapend met een 12,7 mm op afstand bestuurbaar wapensysteem, een torpedolanceersysteem en een niet-dodelijk wapensysteem. Het beschikt ook over elektronische ondersteuningsmaatregelen (ESM) en elektronische tegenmaatregelen (ECM), elektro-optische sensor, vervangbare mijnopruimingsvoertuigen en duikersneutralisatiesysteem.Geavanceerd Mission Control System: De Seagull USV kan in bemande en onbemande modus worden gebruikt met behulp van zichtlijn- en SATCOM-datalinks en een geïntegreerde navigatie-, zeil- en veiligheidssuite. Het Mission Control System (MCS) kan zich op een moederschip, hoofdkwartier of landvoertuig bevinden. Met geïntegreerde C4I-mogelijkheden kan de MCS twee schepen tegelijkertijd besturen.


Mijnenbestrijdingsmaatregelen: De MCM-mogelijkheden van de Seagull USV omvatten detectie, classificatie, lokalisatie, identificatie van bodem-, afgemeerde en drijvende zeemijnen en navigatie uit het mijnenveld.


Anti-Submarine Warfare: De Seagull USV voert ASW-missies met een laag risico uit terwijl hij in beweging is, met verbeterde detectiemogelijkheden.111 weergaven0 opmerkingen
bottom of page