top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Elbit Systems introduceert kruisboog-mortiersysteem van de volgende generatie


Foto Elbit


Het Crossbow Next Generation Turreted Mortar System van Elbit Systems zal voor het eerst verschijnen op de stand van het bedrijf tijdens de komende DSEI-tentoonstelling in Londen, Engeland.


Het automatische mortiersysteem is ontwikkeld door Elbit Systems' Land onder een contract van de Israel Defense Force en voldoet aan MIL-STD-810G.


Het kruisboogsysteem kan de eerste ronde in minder dan 30 seconden schieten, heeft een maximale snelheid van tien rondes per minuut met een aanhoudende vuursnelheid van zes rondes per minuut, met een korte sensor-naar-schutter-cirkel. Het kan een verscheidenheid aan munitie afvuren, waaronder de Iron Sting-geleide mortiermunitie, die een effectief bereik tot 10 kilometer biedt. Er is geen indexeringsbelasting vereist voor de kruisboogkoepel en deze kan 360 graden oneindig draaien.


Ontworpen voor UT-120m torentjes, kan het worden geïntegreerd op 6X6, 8X8 wielplatforms en rupsvoertuigen, evenals op stationaire platforms. Dit maakt Crossbow volledig compatibel met de bestaande NAVO-munitievereisten. De kruisboog is uitgerust met een geautomatiseerd vuurleidingssysteem en een landnavigatiesysteem en kan worden gebruikt in een omgeving zonder GPS.


Yehuda (Udi) Vered, General Manager van Elbit System Land : “De Crossbow is de nieuwste en een belangrijke toevoeging aan ons portfolio van geautomatiseerde turretsystemen. Het is de enige geautomatiseerde koepel op de markt en biedt krachtige en nauwkeurige vuurkracht. We zijn er trots op dat we onze klanten de meest geavanceerde platforms op de markt kunnen bieden.”
94 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page