top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: eliminatie en arrestatie van tientallen terroristen in een schuilplaats in het Abasan al-Saghira-gebied

Foto Screenshot YouTube


De soldaten van de 646e Brigade opereren in het Abasan-gebied in Khan Yunis, waarbij ze terroristen elimineren, de terroristische infrastructuur exploiteren en opruimen, en ondergrondse routes blootleggen en neutraliseren.Deze week zijn de soldaten begonnen met een operatie in het gebied van Abasan al-Saghira, waarbij ze wapens, telefoons, granaten, patronen, uniformen en gevechtsdocumenten van de terroristische organisatie Hamas hebben gelokaliseerd.

Foto IDF woordvoerder


Tijdens de operatie werd een humanitaire corridor opgezet om de burgerbevolking te evacueren uit een schuilplaats in het gebied, waardoor duizenden werden geëvacueerd. De schuilplaats werd gebruikt door Hamas, dat op cynische wijze de burgerbevolking uitbuitte als dekmantel voor zijn terrorisme.Tijdens de activiteit van de soldaten ontplofte er een explosief in een gebouw met boobytraps. Als gevolg van de explosie heeft de bevelvoerende officier van het 630e bataljon, LTC. (res.) Nathanel Alkobi z"l, de waarnemend compagniescommandant in het 630e bataljon, MAJ (res.) Yair Cohen z”l en een reservesoldaat in het 630e bataljon, SSF (res.) Ziv Chen z”l, waren gedood en andere soldaten raakten gewond.


Na het redden van de gewonden zetten de strijdkrachten hun operatie in het gebied voort en vernietigden aanvullende terroristische infrastructuur.

483 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page