top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Eliminatie vanuit de lucht van een terrorist voordat hij kon schieten; grote hoeveelheid geld gevonden

Foto IDF woordvoerder


Soldaten van de Parachutistenbrigade opereren in het Khan Yunis-gebied. De afgelopen dagen hebben de soldaten de gevechten in het Al-Amal-gebied in het westen van Khan Yunis geïntensiveerd.Het gebied fungeert als een bolwerk van de terroristische organisatie Hamas. De soldaten lokaliseerden veel wapens, de terroristische infrastructuur van Hamas, ondergrondse tunnelschachten, observatieposten en wapenproductiefaciliteiten en een grote hoeveelheid geld.

Foto IDF woordvoerder


Terwijl de strijdkrachten het gebied naderden, vonden er verschillende incidenten plaats waarbij terroristische cellen probeerden op de soldaten te schieten en explosieven in de buurt van de soldaten te plaatsen.De soldaten schakelden de terroristen uit in gevechten van dichtbij, maar ook met sluipschutters, met behulp van mortiervuur en IAF-aanvallen.


Bovendien voerden de soldaten, na inlichtingen, een gerichte aanval uit op de financiële infrastructuur van Hamas, waarbij ze kluizen en een wisselkantoor van de terroristische organisatie opspoorden waar meer dan drie miljoen sjekels waren opgeslagen die bestemd waren voor terroristische doeleinden. De soldaten vonden ook inlichtingendocumenten van Hamas.663 weergaven0 opmerkingen
bottom of page