top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO en gehele briefing van admiraal Daniel Hagari


Screenshot YouTube


Het volgende is een Engelse vertaling van de dagelijkse persconferentie gehouden door de IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, op 29 oktober 2023.

Goedemorgen, Gedurende de nacht hebben we de toegang van IDF-troepen tot de Gazastrook uitgebreid. Ze sloten zich aan bij de strijdkrachten die daar al vochten.

De grondoperaties in de noordelijke Gazastrook gaan door. We doorlopen de stadia van de oorlog volgens plan. We breiden geleidelijk de grondactiviteit en de reikwijdte van onze strijdkrachten in de Gazastrook uit.

De operaties op de grond zijn complex en brengen risico's met zich mee voor onze strijdkrachten. We zullen alles doen wat we kunnen vanuit de lucht, ter zee en op het land om de veiligheid van onze strijdkrachten te garanderen en de doelen van de oorlog te bereiken. Noorden.

Als reactie op de brand vanuit Libanon richting de noordgrens hebben we 's nachts militaire doelen, infrastructuur en posten van de terroristische organisatie Hezbollah getroffen. De terroristische organisatie Hezbollah blijft in het noorden tegen ons opereren en we slaan iedereen aan die tegen ons optreedt. Elke Hezbollah-terroristische cel die in de buurt van het hek komt, zal worden getroffen.

Thuisfront We voeren voortdurend een situatieanalyse uit, om erin te slagen routine te creëren in de schaduw van oorlog.

Ik verzoek u dringend om de website (van het Thuisfront Commando) te blijven bekijken en op de hoogte te blijven. We zullen uiteraard alle wijzigingen en updates posten en eventuele bugs in de applicatie blijven verbeteren en oplossen. We moeten waakzaam blijven. Tot nu toe is het gedrag van de Israëlische burgers voorbeeldig geweest en zijn er levens gered. Ga zo door.

Gijzelaars en vermiste personen Tot nu toe hebben we de families van 311 gesneuvelde IDF-soldaten op de hoogte gebracht, evenals de families van 230 gijzelaars.

Wij omarmen de gezinnen. Wij zullen hen te allen tijde blijven begeleiden. We doen er alles aan om de gijzelaars naar huis terug te brengen – dit is ons uiteindelijke doel. IDF-soldaten vechten op dit moment in het veld om dit doel te bereiken. Inschakeling van veldwaarnemers.

Vandaag is er een nieuwe cursus veldwaarnemers opgesteld voor de IDF. We waren getuige van de moed van veldwaarnemers tijdens de verrassingsaanval op 7 oktober. Observatiesoldaten spelen een zeer belangrijke en belangrijke rol bij het handhaven van de veiligheid van Israëlische burgers. Ze worden ingezet bij het verdedigen van alle grenzen van het land.


De komende maand zijn we van plan de rekrutering in november zoals gebruikelijk voort te zetten, inclusief de rekrutering van gevechtssoldaten. We zullen de nodige aanpassingen maken zodat alle rekruteringen plaatsvinden zoals gepland, en dat de opbouw van de kracht van de IDF zelfs in de schaduw van de oorlog zal doorgaan. Nu zal ik vragen beantwoorden.

Vraag en antwoord De premier schreef die nacht dat er geen enkele waarschuwing werd gegeven over de bedoelingen van Hamas tot oorlog. Zowel van het IDF Inlichtingendirectoraat als van de ISA. Wat vindt u van het feit dat de premier midden in de nacht, midden in de gevechten, terwijl onze soldaten daar zijn, ervoor kiest de IDF de schuld te geven? Wat hielden de brieven in die tijdens de zomer werden verzonden door de hoofden van de veiligheidstroepen waarin waarschuwden voor de verdeeldheid in de natie, en was er een specifieke verwijzing naar Hamas?

Ik zal deze vraag niet beantwoorden. We zitten midden in een oorlog en zijn gefocust op de oorlog.

En toch: wat bevatten die documenten? De premier stond erop de IDF de schuld te geven en de verantwoordelijkheid te ontlopen. Bevatten deze brieven concrete waarschuwingen die hij negeerde?

Wij in de IDF en de ISA zullen zelf een grondig onderzoek uitvoeren en alles aan het publiek presenteren, omdat we gebouwd zijn op vertrouwen van het publiek en daarom zullen we alles presenteren. Nu zijn we aan het vechten, gefocust op de oorlog. Dat is mijn antwoord.272 weergaven1 opmerking
bottom of page