top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO en verklaring van de stafchef van de IDF: "grondoffensief is nodig"


Foto IDF woordvoerder


“Drie weken zijn verstreken sinds het begin van de oorlog. Deze oorlog kent fasen, vandaag gaan we door zo een fase. Onze strijdkrachten voeren nu grondactiviteiten uit in de Gazastrook, deze activiteit gaat gepaard met nauwkeurig en zwaar vuur, dit is bedoeld om alle doelen van de oorlog te dienen: de ontmanteling van Hamas, grensbeveiliging en een ultieme poging om alle gegijzelden naar huis terug te krijgen."


“Tot nu toe hebben we de verdedigingslinie gestabiliseerd, we hebben aangevallen, de vijand heeft vele honderden doden geleden, zijn infrastructuur is vernietigd. De situatie in Gaza is het resultaat van de criminele acties van Hamas, de verantwoordelijkheid ligt daar, bij hen."


De beste strijders en commandanten zijn goed opgeleid en voorbereid en opereren nu in Gaza. Ik heb ze de afgelopen dagen ontmoet, allemaal doordrenkt van missie en geloof in de gerechtigheid van onze weg, de weg van de staat Israël.


Foto IDF woordvoerder


Zelfs op deze dag zijn we doorgegaan met het aanvallen en doden van commandanten van de terroristische organisatie Hamas, het schaden van activiteiten en het beschadigen van de infrastructuur. Zowel door de grondtroepen zelf die de vijand ontmoeten, als door de wapens die hen vanuit de lucht ondersteunen. Lucht, zee en land omhullen ze met inlichtingen om effectiever te zijn. Wij volgen de regionale ontwikkelingen en zijn voorbereid op elk scenario.


“Alle ruimtelijke commando’s van de IDF, samen met alle wapens en vleugels, zijn klaar voor mogelijke ontwikkelingen en ondersteunen de gevechtsinspanningen. Aan de noordgrens bevinden we ons op een zeer hoog niveau van paraatheid om pogingen van Hezbollah om schade toe te brengen te voorkomen en te dwarsbomen. Israëlische burgers en IDF-soldaten, zoals het Noordelijk Commando, hebben dit samen de afgelopen dagen met succes gedaan.“De grondtroepen voeren nu een belangrijke en complexe operatie uit. De doelstellingen van de oorlog vereisen toegang tot de grond. Er zijn geen prestaties zonder risico’s, en zoals we weten is er geen overwinning zonder prijzen. De vijand ontmaskeren, vernietigen hem, er is geen andere manier dan met geweld zijn grondgebied te betreden. Deze operatie dient de doelstellingen van de hele oorlog.


“Op 7 oktober, drie weken geleden, heeft Hamas een misdaad tegen de gehele mensheid begaan. Hamas houdt nu onschuldige mensen, baby’s, kinderen, vrouwen, mannen en zeer oude burgers vast. De terugkeer van de ontvoerden is een hoogste nationale inspanning, van mij, en voor alle soldaten in de Gazastrook, we zullen er alles aan doen om in deze inspanning te laten slagen.


"Onze harten en kracht liggen bij de families en bij de ontvoerden. We hebben onszelf duidelijke doelen gesteld en de weg zal lang zijn, we zullen kracht en gedachten combineren.


We zullen eraan denken om vastberaden te vechten, en we zullen winnen."


338 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page