top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Er zijn meer dan 800 tunnelschachten gelokaliseerd en 500 daarvan zijn vernietigd


Screenshot YouTube


Sinds het begin van de oorlog zijn er meer dan 800 tunnelschachten gelokaliseerd waarvan er tot nu toe 500 zijn vernietigd. IDF-soldaten zetten ondertussen hun operaties voort om het ondergrondse netwerk van tunnels van Hamas te vernietigen


Sinds het begin van de grondoperaties in de Gazastrook hebben IDF-soldaten meer dan 800 schachten naar de ondergrondse tunnels van Hamas gelokaliseerd. Ongeveer 500 tunnelschachten zijn vernietigd met behulp van verschillende operationele methoden, waaronder met explosieven en blokken. Sommige tunnelschachten verbonden de strategische activa van Hamas via het ondergrondse tunnelnetwerk. Bovendien zijn vele kilometers van de tunnelroutes vernietigd.


De tunnelschachten bevonden zich in civiele gebieden, waarvan er vele zich dichtbij of binnen civiele gebouwen en constructies bevonden, zoals scholen, kleuterscholen, moskeeën en speeltuinen.IDF-soldaten vonden grote hoeveelheden wapens in sommige schachten. Deze bevindingen zijn een verder bewijs van hoe Hamas opzettelijk de burgerbevolking en infrastructuur gebruikt als dekmantel voor zijn terroristische activiteiten in Gaza.


Na het lokaliseren van de schachten voeren IDF-troepen grondig onderzoek uit om de kenmerken van de tunnels te begrijpen en vervolgens de ondergrondse route voor te bereiden op de vernietiging ervan.

437 weergaven0 opmerkingen
bottom of page