top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Exclusieve documentatie: het eerste vliegtuig dat Hamas-terroristen identificeerde op 7 oktober

Foto N12News


De chaos was groot in de vroege ochtenduren van 7 oktober. De strijdkrachten konden niet begrijpen wie onder de menigte terroristen waren en wie tot onze strijdkrachten behoorden, en hadden moeite met aanvallen om de strijdkrachten geen schade te berokkenen. Nieuwe documentatie van de luchtmacht, het UAV-squadron dat naar Otef is gestuurd, onthult de alarmerende aantallen terroristen die op Israëlisch grondgebied waren geïnfiltreerd, zo begint een documentatie van N12News (Channel 12).De chaos was zo groot in de vroege ochtenduren van 7 oktober en de aanblik die de UAV's op 7 oktober aanschouwden was onvoorstelbaar.


De rook stroomde uit de nederzettingen rondom Gaza op de weg die de nederzettingen met 232 verbond: verbrande voertuigen, verspreide lichamen rond en een gewapende menigte die beweegt zonder te zijn. Wie zal hem tegenhouden? Exclusieve beelden tonen de eerste momenten van Zwarte Zaterdag.


Om 07.45 uur werden in Squadron 200 - het Unmanned Aircraft Squadron (UAS) van de luchtmacht - alle bruikbare instrumenten de omringende lucht in gestuurd. De operators renden het huis uit, arriveerden bij het squadron, maakten de instrumenten gereed, staken ze aan, bewapenden ze en brachten ze in de lucht. Luitenant-kolonel Y., de squadroncommandant, vertelde over de spannende momenten: “We vertrokken met vliegtuigen met storingen – storingen die niet in de lucht hoorden te zijn. Maar om 7.30 uur in de ochtend, met de weinige informatie, begrepen we niet wat daar gebeurde, deze vliegtuigen vertrokken.


“We spraken aan de telefoon met een functionaris van de veiligheidstroepen die ons vertelde dat er een vijand is in het gebied van kibboets Meflisim”, herinnert luitenant-kolonel R., een drone-operator, zich. "Hij wist niet hoe hij ons moest vertellen waar en hoeveel. Hij wist ons te vertellen dat ze daar fronttroepen hadden, maar we begrepen dat dit geen fronttroepen waren."


Het meest complexe wat de strijdkrachten moesten begrijpen was welke van de figuren op de grond een vijand was, vooral omdat de operators van de UAV's wisten dat de Shin Bet-troepenmacht zich al in het gebied bevond en geen schade mocht lijden. "Uiteindelijk hebben we door met een 'pincet' te werken bepaald wie de vijand was en wie onze strijdkrachten", voegde de operator, KM-majoor E.


Het beeld werd in de loop van de tijd duidelijker: terroristen zaten in busjes bewapend met geweren en RPG's op elke hoek, en niet alleen in kibboets Mefalim, maar in elke sector. "Ze schreeuwden tegen ons 'niet schieten', maar ik verhief mijn stem en zei eenvoudigweg: schiet nu", zei luitenant-kolonel R. In de eerste uren kostte het tijd om de situatie te begrijpen en dit was het grootste probleem dat de beheer van de insluiting van de vijand in alle sectoren.


De operators van de UAV's moesten van gedachten veranderen en ons grondgebied aanvallen tegen alle regels in. "Ik heb veel inzichten met betrekking tot 7 oktober - hoe iemand onafhankelijk handelt als hij in een grote puinhoop zit en er geen directe is. orders en je hoeft alleen maar alleen te handelen terwijl je de realiteit begrijpt, 'legde R. mij uit'.

Er zijn veel geweldige lessen geleerd over hoe te opereren, de gereedheid voor de toekomst te behouden en onafhankelijkheid bij de besluitvorming. "We voelen geen succes, we voelen mislukking, we voelen een verplichting om dit vertrouwen in ons te herstellen. Er zijn verloren uren waarvan we niet weten hoe we ze terug kunnen krijgen. Ik hoop dat we de schade later vandaag tot een minimum hebben kunnen beperken." zei luitenant-kolonel R. ten slotte.

617 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page