top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: FDA keurt nieuw apparaat goed dat pijn meet tijdens een operatie


De FDA heeft de PMD-200-monitor met NOL-technologie goedgekeurd voor het meten van de fysiologische reactie op pijn. Foto met dank aan Medasense via ISRAEL21C


Als u een pediatrische patiënt bent, of een volwassene onder anesthesie, of om een andere reden niet in staat bent om te communiceren in het ziekenhuis, is het erg moeilijk voor zorgverleners om in te schatten hoeveel pijnmedicatie u nodig heeft.


Dat probleem wordt nu opgelost door een nieuwe Israëlische technologie die toestemming heeft gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor verkoop in de Verenigde Staten.


Medasense Biometrics, gevestigd in Ramat Gan, ontwikkelde het baanbrekende NOL-apparaat voor het monitoren van nociceptie (de fysiologische reactie op pijn).


NOL's unieke multi-parametrische sensorplatform en geavanceerde AI-algoritmen zetten gecompliceerde gegevens om in de persoonlijke 'handtekening van pijn' van een patiënt.


De technologie, die momenteel wordt gebruikt in operatiekamers en andere omgevingen waar patiënten niet kunnen communiceren, stelt clinici in staat om pijnmanagement te personaliseren, pijn te beheersen en overmedicatie te voorkomen.


"NOL-technologie heeft het potentieel om het leven van honderden miljoenen patiënten wereldwijd te verbeteren, en we hebben al de impact gezien die het in meerdere landen heeft gehad," zei Galit Zuckerman-Stark, CEO en oprichter van Medasense tegen ISRAEL21C.


Geschat wordt dat de helft van de chirurgische patiënten lijdt aan matige tot ernstige postoperatieve pijn en 12% last heeft van bijwerkingen als gevolg van pijnstillers. Deze kunnen leiden tot langdurige ziekenhuisopname, extra zorgkosten en een toename van 50% in ziekenhuisheropnames.


NOL-technologie wordt momenteel gedistribueerd door de wereldwijde med-tech leider Medtronic in West-Europa en Medasense heeft een distributienetwerk in Canada, LATAM, Israël en andere landen.


Het bedrijf zal nu op zoek gaan naar fondsen om zich voor te bereiden op markttoegang in de Verenigde Staten.


"Onze missie is om patiënten te helpen minder last te hebben van pijn en de nadelige effecten van pijnmedicatie. We zijn er trots op dat we de eerste en enige meting van intraoperatieve pijn in de VS kunnen aanbieden," zegt Zuckerman-Stark.


Studies hebben aangetoond dat intraoperatieve NOL-monitoring postoperatieve pijn kan verminderen die wordt ervaren door patiënten in de post-anesthesiezorgeenheid en mogelijk de zorgkosten kan verlagen.

39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page