top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Gevechten in het hart van Gaza-stad: De 162e Divisie vecht in het noorden en midden van de Gazastrook

Gevechten in Gaza stad. Foto IDF woordvoerder


Gevechten in het hart van Gaza-stad: De 162e Divisie vecht in het noorden en midden van de Gazastrook.


De commandant van de 162e Divisie: “De troepen die onder de divisie opereren, verhinderen Hamas zijn capaciteiten opnieuw op te bouwen, waarbij honderden terroristen worden gedood en tientallen anderen worden gearresteerd.”De afgelopen week begon de 162e Divisie met een aanval op divisieniveau in het centrum en noorden van Gaza-stad en in Al-Shati.


De gevechtsteams van de Nachal Brigade en de 401e Brigade keerden terug naar gebieden waar IDF-troepen eerder hadden geopereerd, om op te treden tegen terroristische doelen. Het concept van de operatie is dat de divisie een grondige en uitgebreide aanval uitvoert in een geselecteerd gebied.


De strijdkrachten hebben honderden agenten gedood, tientallen terroristen gearresteerd voor onderzoek en grote hoeveelheden wapens gelokaliseerd.

BG Itzik Cohen. Foto IDF woordvoerder


Commandant van de 162e Divisie, BG Itzik Cohen: “De 162e Divisie, die al meer dan 100 dagen in Gaza heeft gevochten, intensiveert het tempo van de operaties en de druk op Hamas die in het gebied achterblijft. De divisie bevindt zich momenteel midden in de strijd een operatie in Al-Shati, opererend tegen strategische Hamas-doelen boven en onder de grond. Dit is een gebied dat aanvankelijk drie divisies en drie dagen nodig had om te bereiken. Nu bereikten twee gevechtsteams hetzelfde gebied binnen anderhalf uur. die onder de divisie opereren, verhinderen Hamas zijn capaciteiten opnieuw op te bouwen, honderden terroristen te doden en tientallen anderen te arresteren.

371 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page