top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Gevechten tijdens sloop huis terrorist in Nablus


Foto IDF-woordvoerder


De IDF hebben woensdagavond het huis van de terrorist Osama Tawil vernietigd in de wijk Rafidia in Nablus.


De terrorist voerde op 11 oktober 2022, samen met een andere terrorist een terreuraanval uit, waarbij een soldaat van de Givat-patrouille, eerste sergeant Ido Baruch, om het leven kwam.


Palestijnen kwamen tijdens de sloop in botsing met Israëlische troepen waarbij een Palestijn werd gedood en anderen raakten gewond tijdens de schermutselingen, zeiden Palestijnse medici. Er werden geen Israëlische slachtoffers gemeld.


Daarnaast gooiden verdachten met explosieven, schoten ze met vuurwerk en gooiden ze molotovcocktails naar de vechtersbazen.

De troepen trokken kort voor middernacht Nablus binnen om het huis van Osama Taweel te slopen, aldus de Israel Defense Forces in een korte verklaring.


Er braken botsingen uit in het gebied nadat troepen de stad waren binnengekomen, waar het afgelopen jaar herhaaldelijk IDF-invallen plaatsvonden. Op beelden die op sociale media werden gepubliceerd, was te zien hoe Palestijnen stenen en andere voorwerpen naar een konvooi militaire voertuigen slingerden.


De Palestijnse Rode Halve Maan meldde dat zijn medici twee Palestijnen met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis in Nablus hadden gebracht als gevolg van geweervuur ​​tijdens de schermutselingen. Ambtenaren van het An-Najah-ziekenhuis vertelden het officiële Palestijnse persbureau Wafa dat een van de mannen, Khalil Yahya Al-Anis, aan zijn verwondingen is overleden, meldt The Times of Israël.


118 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page