top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Gevechten van dichtbij in het hart van Shuja'iyya een terroristencel van Hamas in een school

Tunnelschacht op schoolterrein naar tunnel die naar moskee leidt. Foto IDF woordvoerder


Tijdens operaties van de 188e Brigade in het hart van het Shuja'iyya-gebied kwamen troepen van de Counter-Terrorism Unit (Lotar) samen met het 74e Bataljon een terroristencel van Hamas tegen op een schoolterrein in het gebied.


De terroristen probeerden de strijdmacht in een dodelijke hinderlaag te lokken en werden geëlimineerd.De soldaten doorzochten de omgeving van de school en ontdekten een tunnelschacht in een van de klaslokalen.


Foto IDFwoordvoerder


De tunnelroute leidt naar een moskee in de omgeving. Dit is opnieuw een voorbeeld van het cynische misbruik van scholen door Hamas. Ze hebben plekken die veilige havens voor kinderen zouden moeten zijn, veranderd in schuilplaatsen voor terroristen.


Foto IDF woordvoerder


Een speciale ploeg van de Counter Terrorism Unit (Lotar) opereert voor het eerst in de Gazastrook als onderdeel van de 188e Brigade. De ploeg bestaat uit soldaten die gespecialiseerd zijn in doorbraken en vernielingen, maar ook uit sluipschutters, die sinds het begin van de grondoperatie met elite-eenheden opereren.

513 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page