top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Golani's zoals Golani's vechten "val aan en laat niemand achter"

Screenshot YouTube


Golani strijders en hun commandanten vechten al ongeveer een week in de diepten van het Shejaiya-gebied in Gaza-stad. De afgelopen dagen heeft de brigade terreur infrastructuren in de Kasbah van Shejaiya aangevallen.


De aanval is een stap vooruit in de poging om de omgeving te zuiveren van Hamas-terroristen en de capaciteiten van de organisatie teniet te doen. De Kasbah is een dichte en complexe ruimte om te manoeuvreren, de Hamas-terroristen opereren vanuit de civiele infrastructuur en de buurt is doordrenkt met ondergrondsetunnels en infrastructuren.Als onderdeel van de aanval kwamen de IDF-strijders terroristen tegen die explosieven naar de troepen gooiden en op hen schoten vanuit een ondergronds woongebouw. ​​De commandanten in het veld toonden moed en kalmte, voerden het bevel vanaf het front en deden alles om de gewonde strijders en de groep te helpen en te redden.


Als onderdeel van de heroïsche strijd werden enkele commandanten en strijders die de strijdmacht in het gebouw kwamen helpen en redden, gedood. Gisteravond, aan het einde van actie, hield de commandant van de 36e Divisie een situatiebeoordeling met de commandanten van de Golani SDF.341 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page