top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Gouverneur Bank of Israel waarschuwt tegen gerechtelijke hervorming


Amir Yaron. Screenshot YouTube


In een interview met Richard Quest op CNN op dinsdag, beschreef Yaron de pogingen van de regering om het machtsevenwicht tussen de takken van de regering te herstellen, die op een "overhaaste" manier en zonder brede publieke steun werden uitgevoerd.


Recente stappen van de Israëlische regering om de macht van de rechtbanken te ondermijnen, kunnen investeringen ondermijnen en een uittocht van geschoolde Israëli's in gang zetten, waarschuwde de gouverneur van de Bank of Israel, Amir Yaron, woensdag. Hij verklaarde verder dat het "noodzakelijk" was om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te behouden.


"We hebben gezien dat enkele hightechleiders en marktleiders ons vertelden dat investeringen in de eerste plaats misschien niet binnen zullen komen en sommigen van hen praten zelfs dat ze hun bedrijf misschien ergens anders naartoe zullen brengen," waarschuwde Yaron, eraan toevoegend dat "in de lange -run, kan de implicatie in feite een braindrain zijn en daarom moet hier voorzichtig mee worden omgegaan.


De herziening "heeft enorme implicaties en daarom is het opnieuw absoluut noodzakelijk dat we de kracht en onafhankelijkheid van deze instelling behouden en dit gebeurt op een manier die brede acceptatie heeft bij het publiek en [is] een transparant proces", zei hij.
51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page