top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Video: Grenspolitieagent neergestoken; aanvaller tijdens gevecht doodgeschoten


Screenshot video Twitter


De Israëlische politie zegt dat het incident begon toen de Palestijnse man probeerde in te breken in de auto van een Israëlisch stel om hen neer te steken, maar een ooggetuigenverklaring spreekt deze versie van de gebeurtenissen tegen. Elf mensen raakten naar verluidt gewond bij schermutselingen die na de schietpartij in Hawara uitbraken


Een Palestijn, de 22-jarige Ammar Mefleh uit het dorp Osrin bij Nablus, is vrijdag doodgeschoten door Israëlische troepen nadat hij naar verluidt twee agenten van de grenspolitie had neergestoken en verwond. Ten minste elf mensen raakten gewond bij schermutselingen die uitbraken na de schietpartij in het dorp Hawara op de Westelijke Jordaanoever, meldde de Palestijnse Rode Halve Maan.


De politiewoordvoerder gaf een verklaring af waarin hij zei dat een Palestijnse man met een mes probeerde een Israëlisch stel aan te vallen dat in hun auto zat in de buurt van de controlepost van Hawara . De bestuurder van de auto, een IDF-officier buiten dienst, schoot de man neer en verwondde hem.


De verdachte viel vervolgens een groep grenspolitieagenten aan die in de buurt waren en stak een van hen neer. De commandant van de politie viel vervolgens de verdachte aan, die volgens de verklaring probeerde zijn wapen af ​​te pakken en hem doodschoot.


Op beelden die op sociale media werden geplaatst, was te zien hoe een grenspolitieagent de verdachte probeerde te arresteren, terwijl twee andere Palestijnen hem probeerden te bevrijden.


Een agent slaagde erin de messteker in een hoofdklem van hen weg te trekken, maar de verdachte bevrijdde zich even uit zijn greep en leek te proberen het automatische wapen van de agent te grijpen.


De officier liet vervolgens het wapen op de grond vallen terwijl hij een handvuurwapen uit een holster trok en vier keer van dichtbij schoot, waarbij de verdachte om het leven kwam. Hij pakte toen zijn automatische wapen en lijkt om hulp te vragen voordat de videoclip eindigt.

De grenspolitie zei dat de officier met steekwonden vervolgens werd geëvacueerd voor medische behandeling, net als de officier die de aanvaller onderdrukte. Beiden waren lichtgewond.
244 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page