top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hamas en Islamic Jihad: "pleeg een aanslag en je ontvangt $ 200 contant"


Screenshot video


Hamas en de Islamitische Jihad zijn begonnen terroristen aan te moedigen in Israël aanslagen te plegen, door honderden dollars te betalen per aanslag. De Hoge Joodse feestdagen komen eraan, dit is een gevoelige periode.


De Hoge Joodse feestdagen naderen, en de escalatie op de Westelijke Jordaanoever gaat door, terwijl de terreurorganisaties er alles aan doen om terroristen op de Westelijke Jordaanoever te overtuigen om aanslagen uit te voeren.


Hamas en de Islamitische Jihad zijn begonnen hun agenten een beloning van honderden dollars aan te bieden voor degenen die een aanval uitvoeren en documentatie daarvan uploaden naar sociale netwerken.


In de nieuwe methode van aanslagen van terroristische organisaties bieden ze 200 dollar aan degenen die een schietaanval uitvoeren, maar wel op voorwaarde dat je documentatie van de aanval uploadt naar het TikTok netwerk.


Een voorbeeld van zo een video die op Palestijnse sociale media circuleerde, zou het moment van de dinsdag-aanval toen werd gevuurd op een technisch voertuig van het ministerie van Defensie, maar gelukkig raakte de bestuurder niet gewond. De terroristen filmden zichzelf voor en tijdens de schietpartij en uploadden deze onmiddellijk naar sociale netwerken. De beelden konden niet onafhankelijk worden geverifieerd

De Westelijke Jordaanoever heeft de afgelopen maanden een golf van schietpartijen gezien, voornamelijk gericht op soldaten van de Israel Defense Forces.


Veiligheidsfunctionarissen zijn bezorgd dat video's van schietaanvallen zogenaamde "internethelden" zullen creëren die anderen aanmoedigen om hun voorbeeld te volgen, aldus Channel 12.


Naast arrestatieoperaties op de Westelijke Jordaanoever om mogelijke aanvallen te verijdelen, streven veiligheidstroepen er volgens het rapport ook naar om de geldstroom die wordt gebruikt om aanslagen te financieren of aan te moedigen, in te dammen.


Het hoofd van de militaire inlichtingendienst van de IDF, generaal-majoor Aharon Haliva, waarschuwde dinsdag dat terreurgroepen ernaar streefden om namaakaanvallen op de Westelijke Jordaanoever aan te moedigen.


"De vakantieperiode is altijd gevoelig", zei Haliva op een conferentie aan de Reichman Universiteit in Herzliya. "Dus ik moet als werkveronderstelling aannemen dat er een mogelijkheid van escalatie is."

78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page