top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen opereerden vanuit het hoofdkwartier van de UNRWA in Gaza stad

Foto IDF woordvoerder


IDF-troepen zetten de operationele activiteiten in het gebied van Gaza-stad voort. Afgelopen dag voerden de troepen een terrorismebestrijdingsoperatie uit tegen Hamas- en Islamitische Jihad-terroristen die opereerden vanuit het hoofdkwartier van de UNRWA in het gebied en het gebruikten als basis om aanvallen uit te voeren op IDF-troepen in de centrale Gazastrook.


Nadat een gedefinieerde corridor was geopend om de evacuatie van burgers uit het gebied te vergemakkelijken, voerden IDF-troepen een gerichte aanval uit op het gebouw, schakelden terroristen uit in gevechten van dichtbij en lokaliseerden grote hoeveelheden wapens in het gebied.De afgelopen dag hebben IDF-troepen ook tientallen terroristen in het gebied van Shejaiya geëlimineerd en ondergrondse tunnelroutes ontmanteld. De troepen identificeerden tien terroristen die de troepen observeerden vanuit een structuur in het gebied, en bij een gecombineerde lucht- en grondaanval werd de structuur waarin de terroristen opereerden getroffen.


IDF-troepen zetten een gerichte, op inlichtingen gebaseerde operationele activiteit voort in het Rafah-gebied in het zuiden van Gaza. De afgelopen dag hebben de troepen een aantal terroristen geëlimineerd, wapens gelokaliseerd en de terroristische infrastructuur in het gebied ontmanteld.


De IAF heeft verschillende Hamas-terroristen in centraal Gaza aangevallen en geëlimineerd, waaronder terroristen die deelnamen aan de ondergrondse tunnels en antitankraketteneenheden van de terroristische organisatie Hamas.

480 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page