top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hamas terrorist in ondervraging "we hoorden kinderen huilen, onze missie was te doden"


Screenshot


De Israëlische Shin Bet heeft woensdag beelden vrijgegeven van een Hamas-terrorist die tijdens zijn ondervraging zijn acties in het zuiden van Israël beschrijft tijdens het bloedbad van 7 oktober in Kfar Aza en de opdracht die zij hadden.


“De missie was simpelweg om te doden”, zei Hamas-agent Omar Abu Rusha. 'Het was niet de bedoeling dat we zouden ontvoeren. Gewoon doden.'


Hij specificeerde: "Ons werd verteld om elke persoon die we zien te vermoorden en terug te komen."


De interviewer vroeg of hem werd verteld enig onderscheid te maken tussen mannen, vrouwen en kinderen. Hij zei dat hij dat niet was.


Omar Abu Rusha, lid van de Nukhba-commando-eenheid van Hamas, beschreef hoe hij en een andere Hamas-agent via een raam een ​​huis in de kleine boerengemeenschap binnengingen. Eenmaal binnen hoorden ze het geschreeuw van kinderen die uit een veilige kamer kwamen. "We schoten op de veilige kamer... We schoten op de deur totdat we geen geluid meer hoorden", vertelde hij over de wreedheden die hij had begaan.


Op de vraag of er in de bevelen die zij kregen onderscheid werd gemaakt tussen mannen, vrouwen en kinderen, antwoordde hij ontkennend.

“Ze vertelden ons dat alle kolonisten soldaten waren, er waren soldaten. Dood iedereen die je ziet.”


De terrorist beschreef vervolgens de acties van zowel hemzelf als de groep aanvallers die Kfar Aza infiltreerden. 'We hadden een gids bij ons, niet van ons team, hij had een motorfiets. We zaten in de jeep. We bereikten Kfar Aza , naar de auto's. Degene op de motor, Mohammad Nahder Albesht, opende het hek aan de grens van Kfar Aza met behulp van een explosief. Daar waren onze mensen, hij opende het hek voor hen.


Hij en zijn mede terroristen gingen verschillende huizen binnen en staken ze in brand als ze leeg waren. Nadat hij het eerste huis in brand had gestoken, "kwam iemand met een waterslang naar de tuin achterin. [Leden van ons team] zagen hem, schoten hem neer en doodden hem. Dat was het eerste wat er gebeurde."


Bij het tweede huis stak Abu Rusha zelf de slaapkamer in brand.


'We zijn naar het derde huis gegaan. Er was een vrouw binnen. Hamzeh heeft haar vermoord. Hij heeft haar neergeschoten.'


Abu Rusha meldde dat zijn team een ​​ander leeg huis onderzocht en doorging naar een vijfde, waar ze ongeveer negentig minuten bleven.


'Toen kwamen er drie kolonisten onze kant op', zei hij. Er vond een vuurgevecht plaats waarbij Abu Rusha één persoon doodde en zijn kameraden granaten gooiden. "Daarna stopte het schieten."Naar aanleiding van het verhaal van Abu Rusha vroeg de interviewer: "Is het doden van kinderen toegestaan ​​in de islam?"


"Nee", antwoordde hij.


"Wat zei de profeet Mohammed hierover?"


“Kinderen zijn er niet bij betrokken”, zei Abu Rusha.


Ten slotte vroeg de interviewer hem: "Zouden je vader en moeder trots zijn op deze acties?"


"Ze weten niet dat ik deel uitmaak van Hamas. Als mijn vader mij ziet, zal hij mij neerschieten. Hij zal mij vermoorden."


"Waarom?"


"Vanwege die dingen ik deed."


In een verklaring die samen met de beelden van de ondervraging werd vrijgegeven, zei de Shin Bet dat zij “alle terroristen die betrokken waren bij het bloedbad van 7 oktober ter verantwoording zal roepen.” Vorige week heeft de Shin Bet nog een fragment uit het verhoor van Abu Rusha vrijgegeven waarin hij toegeeft dat Hamas ondergrondse faciliteiten onder het Shifa-ziekenhuis, het belangrijkste ziekenhuis van Gaza, opereert.


De getuigenis van Abu Rusha is in tegenspraak met de beweringen van Hamas-leiders sinds de dodelijke terreuraanval. In interviews met zowel Arabische als internationale media hadden ze gesuggereerd dat de aanval niet op burgers gericht was. Hun bedoeling is uiteraard om hun terroristische organisatie in een gunstiger daglicht te stellen, vooral na de verschrikkingen die aan het licht kwamen en schokgolven over de hele wereld veroorzaakten.

737 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page