top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hamas terroristen vuren met RPG's vanaf het Al-Qads ziekenhuis op IDF eenheden


Foto IDF woordvoerder


Een terroristengroep nestelde zich in het gebied van het 'Al-Quds'-ziekenhuis tussen burgers en vuurde vanaf de ingang van het ziekenhuis op IDF-soldaten en werd vervolgens geëlimineerd. In totaal kwamen hierbij 21 Hamas terroristen om.


Tijdens operaties uitgevoerd door de 188e Brigade werden RPG-vuur en handvuurwapens op de soldaten gericht vanuit de richting van het Al-Quds-ziekenhuis in Gaza-stad. De schietpartij werd uitgevoerd door een terroristengroep die zich had ingebed in een groep burgers bij de ingang van het ziekenhuis.


De soldaten identificeerden onder de burgers een terroristenploeg met twee RPG-lanceerinrichtingen. Als gevolg van de schietpartij door de terroristen raakte een tank beschadigd.


De soldaten schoten op de terroristen. Tijdens het vuurgevecht zag men burgers het ziekenhuisgebouw verlaten, en andere terroristen die uit aangrenzende gebouwen kwamen, verstopten zich tussen hen en sloten zich aan bij de aanvalspoging. Nadat de terroristen RPG's hadden afgevuurd, keerden ze terug om zich in het ziekenhuis te verstoppen.Het gevechtsteam van de 188e Brigade, dat bestond uit gepantserde, technische en infanterietroepen en met de hulp van de luchtmacht, reageerde met vuur en vuurde granaten af op de bronnen van het vuur. Tijdens het incident werden ongeveer 21 terroristen gedood en vielen er geen slachtoffers onder onze strijdkrachten.


Dit incident is opnieuw een voorbeeld van het voortdurende misbruik door Hamas van civiele structuren, waaronder ziekenhuizen, om aanvallen uit te voeren.

746 weergaven1 opmerking
bottom of page