top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hertzi Halevi kreeg de rang van luitenant-kolonel en is de nieuwe IDF-stafchef


Screenshot YouTube


Luitenant-kolonel Herzi Halevi nam maandag het roer over van Aviv Kohavi en is de 23e commandant van de Israel Defense Forces, nadat Kochavi zijn termijn van vier jaar als hoogste officier van het leger beëindigde in een tijd van toenemende onzekerheid voor het leger.


De overdracht begon om 10 uur 's ochtends in het kantoor van de premier in Jeruzalem, waar de eerste handeling van de dag was dat Halevi, 54, promoveerde tot de rang van luitenant-kolonel.


Minister van Defensie Galant met de vertrekkende (R) en nieuwe IDF-stafchef


Minister van Defensie Yoav Gallant sprak tijdens de ceremonie en beloofde in zijn toespraak te voorkomen dat politieke druk het werk van het leger zou beïnvloeden. "Voor elke soldaat en officier is er bovenal één commandant, de chef-staf, het hoogste bevel in het leger, ondergeschikt aan de minister van Defensie", zei hij. "Ik zal ervoor zorgen dat de druk van buitenaf - politiek, juridisch en anderszins - bij mij stopt en de poorten van de IDF niet bereikt."


Hij wees hierbij duidelijk na het feit dat, als onderdeel van het coalitieakkoord minister van Financiën Smotrich, een soort van minister van defensie voor de Westelijke Jordaanoever is.


Vandaag neem ik het bevel over van de Israel Defense Forces, verdediger van de staat Israël en zijn burgers", zei de aantredende stafchef, luitenant-kolonel Herzi Halevi in ​​zijn toespraak, "Toen ik dienst nam, als een jonge man staande aan de poorten van de VN, was ik niet van plan zo'n lange reis te maken. Terugkijkend heeft elke rol die ik heb vervuld in mijn 37 dienstjaren een bijdrage geleverd aan dit moment waarop ik het recht krijg om het bevel te voeren over de IDF.""Het was mijn deel, het was een goede reis, in een heel goed leger, en het is goed en belangrijk om ons land te dienen. Ik groet jullie soldaten en omhels jullie", concludeerde de vertrekkende stafchef, luitenant-kolonel Aviv. Kochavi in ​​zijn toespraak: "Jullie zullen altijd soldaten blijven, en vanaf nu ben ik een soldaat van jou".


Bij de ceremonie was ook Itzik Saidyan aanwezig, de IDF-veteraan die zich in 2021 uit protest tegen zijn behandeling voor het kantoor van het ministerie van Defensie in brand stak en daarbij over het grootste gedeelte van lichaam brandwonden opliep.


Premier Benjamin Netanyahu benaderde Itzik Saidyan, vroeg hoe hij zich voelde en wenste hem een ​​spoedig herstel.


Foto Kobi Gideon / GPO


Na de inhuldigingsceremonie ging de nieuwe IDF- stafchef, in gezelschap Aviv Kochavi naar de Klaagmuur voor de gebruikelijke ceremonie.


82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page