top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Het eerste operationele gebruik van de "Steel Sting"


Screenshot YouTube


Tijdens de laatste paar dagen van de gevechten maakten de strijders van de Magellan commando-eenheid het eerste operationele gebruik van het wapen "Steel Sting" en vielen ze een lanceerpositie van de terroristische organisatie Hamas aan, van waaruit lanceringen werden uitgevoerd naar het grondgebied van de Staat Israël.


Steel Sting is een mortierbom (PGM) met dubbele geleiding die het nauwkeurig raken van terroristische doelen in een bebouwd gebied mogelijk maakt, terwijl de dodelijkheid van de treffer wordt vergroot en het risico op het raken van niet-betrokken mensen wordt verminderd."We gebruikten het voor het eerst aan het begin van de oorlog", zegt kapitein N., lid van de eenheid, "het stelt ons in staat bedreigingen met grotere precisie te neutraliseren dan andere soorten bommen. We schieten wanneer we weten dat we de dreiging hebben weggenomen."


Het team, dat gekwalificeerd was om het speciale wapen te gebruiken, vuurde meer dan tien eerste en fatale bommen af ​​in het gebied rond Gaza en in de noordelijke sector, waarbij ze terroristische doelen en honderden terroristen tegenwerkten en de grensovergang vanaf de noordgrens neutraliseerden."Dankzij het precisievermogen, de dodelijkheid en de expertise van de strijders", zegt de commandant van de commandoformatie, kolonel Omer Cohen, "heeft de Magellan-eenheid in samenwerking met de luchtmacht tientallen terroristen gedwarsboomd met uiteenlopende middelen met de precisie-IED 'Steel Sting'.


Vanaf het begin van de oorlog vocht de commandoformatie bij de brutale aanval van de vijand en doodde meer dan 100 terroristen in de Gazastrook. Magellan-, Eggoz- en Dvdvan-eenheden regelmatig en in reserve zal gaan waar nodig en naar elke vijand en hem elimineren. Samen zullen we winnen, ik ben zeker van onze strijders en ik vertrouw ze.'

527 weergaven0 opmerkingen
bottom of page