top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: het gevechtsteam van de 5e brigade opereert voor het eerst in de Gazastrook en vindt enorm veel wapens

Foto IDF woordvoerder


Van verdediging naar aanval: de soldaten van het gevechtsteam van de 5e Brigade gaan van verdediging naar aanval en opereren voor het eerst in de Gazastrook; de operatie om operationele controle te krijgen over het Kasbah-gebied in Beit Hanoun.Het gevechtsteam van de 5e Brigade voerde vorige week operationele activiteiten uit in het Kasbah-complex in Beit Hanoun. De soldaten van het gevechtsteam hebben - samen met luchtvuursteun, observatieposten en gevechts technische krachten - het gebied van de Kasbah ontruimd, terroristen geëlimineerd en tientallen terroristische doelen en infrastructuur getroffen.


De strijdkrachten verzamelden onder andere veel wapens, waaronder wapens van het Kalasjnikov-type, granaten, patronen en munitiekisten, mortierbommen en vesten – inclusief IDF-vesten.


Foto IDF woordvoerder


Bovendien vonden de troepen uniformen van de terroristische organisatie Hamas, waaronder kinderuniformen, Hamas-documenten en telefoons, en een IDF-koffer.


Foto IDF woordvoerder


De strijdkrachten lokaliseerden verschillende tunnelschachten in de huizen van Hamas-agenten, waarvan de grootste zich in een school bevond. Vanuit deze tunnels vielen terroristen de strijdkrachten aan de dag vóór de operatie van de brigade.


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van het gevechtsteam van de 5e Brigade voltooiden de missie om de gemeenschappen en kibboetsen in het zuiden van Israël te beschermen, waarbij de brigade sinds het begin van de oorlog deelnam aan de poging om het gebied van terroristen te neutraliseren.


Ze voerden een aantal grensoverschrijdende operaties uit om tunnelschachten en terroristische infrastructuur bloot te leggen en te vernietigen. Naast het lokaliseren van gebieden, het veiligstellen van werkzaamheden aan het veiligheidshek en het repareren van observatiemiddelen, de veiligheid van boeren in het gebied en algemene ondersteuning.

337 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page