top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: het gevechtsteam van de 646e Reserve Brigade in de Gazastrook vernietigde o.a. een ondergrondse tunnelroute

Foto IDF woordvoerder


De 646e Reservebrigade heeft de afgelopen maanden in de Gazastrook zwaar gevochten. Tijdens hun activiteiten hebben de gevechtssoldaten veel terroristen geëlimineerd, wapens gelokaliseerd en een strategische ondergrondse tunnelroute van de terreurorganisatie Hamas vernietigd die de Gazastrook van noord naar zuid doorkruist.


Met het begin van de grondoperatie opereerde het brigadegevechtsteam op terreurdoelen in het gebied van de centrale kampen, in Bureij, Nuseirat en de wijk "Towers" van Hamas-agenten.

Foto IDF woordvoerder


Aan het einde van hun missie in de centrale kampen bleven ze opereren in de zuidelijke Gazastrook in het Khan Yunis-gebied. In hun activiteiten voltooiden zij een operatie in het “Abasan”-gebied, waarbij zij een groot aantal terroristen uitschakelden en grote hoeveelheden wapens lokaliseerden en in beslag namen. Tijdens de operatie werden tientallen terroristen gearresteerd die zich onder de burgerbevolking schuilhielden.

De brigade voltooide vorige week haar missie in de Gazastrook.De bevelvoerend officier van de 646e Brigade, COL Elad Shushan: “We hebben elke schuilplaats boven en onder de grond in de Gazastrook bereikt, en vandaag de dag weten de terroristen dat er geen veilige schuilplaats is en dat hun lot bezegeld is. Het is onze plicht om de nabestaanden en de gewonden te omhelzen en te ondersteunen, en hen voorwaarts te begeleiden. Beste soldaten, ik ben trots op jullie vanwege de kracht van geest en veerkracht die jullie hebben getoond. Ik ben er zeker van dat dit is wat onze gevallenen van ons zouden verwachten. We zullen met al onze macht doorgaan. De missie is nog niet voltooid en ik twijfel er niet aan dat de brigade klaar zal staan waar en wanneer dat nodig is.'

310 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page