top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Het leven van Guy Iloz had gered kunnen worden, maar Hamas zorgde dat hij overleed


Guy Iloz. Foto Social Media


Na 56 dagen vechten kreeg de familie van Guy Iloz donderdag bericht dat Guy Iloz in gevangenschap is vermoord. De 26-jarige Iloz werkte als geluidsman en toneelmanager voor de 'Joodse band' en werkte samen met Israëlische artiesten waaronder Shalom Hanoch en Mati Caspi. Hij werd van het muziekfestival in Re'im naar de Gazastrook ontvoerd en er wordt vanuit gegaan dat hij in een ziekenhuis in Gaza is overleden.


N12News bracht in "Ulfan Shishi" dat de familie van Iloz een ontmoeting had en een getuigenis ontving van Mia Regev, die eerder deze week uit gevangenschap werd vrijgelaten, volgens welke Guy samen met haar in een ziekenhuis in Gaza was opgenomen en na ongeveer acht dagen stierf aan zijn verwondingen.


Volgens wat bekend is, werd hij tijdens zijn ontvoering door Hamas-terroristen neergeschoten. Een commissie kwam bijeen om zijn dood na de getuigenis vast te stellen. Groot verdriet viel op de familie met de wetenschap dat zijn leven gered had kunnen worden als hij maar adequate medische behandeling had gekregen.


Op een foto van een lichaamscamera van een van de Hamas-terroristen werd het moment vastgelegd waarop Guy uit het voertuig vluchtte naar de nabijgelegen groep bomen.


Moment dat Guy uit zijn auto vluchtte toen die door Hamas terroristen werd beschoten. Screenshot N12News


De terroristen kwamen naar de jeep waarin hij reed en vermoordden iedereen die erin zat. Aan het einde van de foto zie je iemand wegrennen. Guy slaagde erin om op dat moment de ambulance te bellen en zei: "Ik behoor tot de slechteriken, ze schoten me neer, ik ben geraakt door een kogel. Ik lig op het kruispunt, bloedend op de grond, er is een groep terroristen, vier vrienden zijn al dood."


De telefoniste vroeg of hij de terroristen zag, en Guy antwoordde: "Ik zie niets, ik verstop me in een boom - ik heb een helikopter nodig, luister, ik heb een helikopter nodig." Aan het einde van het gesprek vroeg hij om zijn vader te spreken, toen hij antwoordde zei hij tegen hem: "Papa, ik wilde je alleen maar vertellen dat ik van je hou en dat je het zult waarmaken"... Michel onderbrak hem: "Je hebt gewonnen Het is niets, ga niet van ons weg, wacht even met mij aan de lijn" en Guy antwoordde rustig: "Ik wacht, vader."


Twee dagen lang liep Michel door de ziekenhuizen, op zoek naar het lichaam van Guy. Op de elfde dag van de oorlog stuurde een vriend van Michel uit de gebieden hem een ​​Hamas-video waarin zijn zoon wordt genoemd: “De bombardementen hebben tot nu toe geleid tot de dood van 22 ontvoerden. De laatste van hen was de zionist die we hebben ontvoerd, de kunstenaar Guy Iloz”, beweerde een Hamas-woordvoerder in de video. Michel kreeg te horen dat volgens de bevindingen van IDF de video niet 100% betrouwbaar is maar mogelijk een beeld kunnen geven wat er is gebeurt.


Hoewel in het Hebreeuws zeggen de beelden in deze video alles:597 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page