top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Het magische Winter Lights Festival in Jeruzalem is weer begonnen


Winter Lights Festival in de botanische tuinen van Jeruzalem. Foto Tom Amit via ISRAEL21C


Sneeuw of ijzig weer is zeldzaam in Israël, maar de Botanische Tuinen van Jeruzalem hebben hun eigen spectaculaire Winter Lights Festival, naar het patroon van de botanische tuinen in koudere klimaten zoals Vancouver, New York en Berlijn.


Het verlichte winterwonderland, ontworpen door lichtkunstenaar Gil Teichman en de art unit director van de Botanische Tuinen, Gabi Fima, begint van 12 december tot eind januari elke avond na zonsondergang.


Bezoekers lopen een pad van 1 kilometer (iets meer dan een halve mijl) verlicht door 2,5 miljoen kleine LED-lampjes en andere verlichting in verschillende soorten en maten - inclusief herten, bloemen en vlinders - gedrapeerd over het gebladerte.


Winter Lights Festival in de Botanische Tuinen van Jeruzalem. Foto door Sonia Frenzel via ISRAEL21C


Langs de route klinkt muziek van het Jerusalem Symphony Orchestra en zweven 30 glinsterende drijvende ballen over het meer.Geroosterde kastanjes, Belgische wafels, sangria, warme chocolademelk en soep in een broodkom zijn enkele van de winterwarmers die tijdens het festival te koop zijn.


"Ons Winter Lights-festival is gemaakt in de geest van een Europese markt en verwelkomt alle religies van Jeruzalem", zegt Tom Amit, CEO van de Jerusalem Botanical Gardens tegen ISRAEL21C.


Winter Lights Festival in de Botanische Tuinen van Jeruzalem. Foto door Tom Amit via ISRAEL21C


"Hoewel Kerstmis en Hannukah dit jaar gelukkig samenvallen, hebben we elementen gekozen die ieders vakantiegevoel aanspreken."


Groter dan ooit

Het idee om een ​​Winter Lights Festival te houden ontstond tijdens de Corona-pandemie.


“Traditioneel houden Israëli's er niet van om buitenactiviteiten te ondernemen in de winter en vinden ze het vreemd om buiten te zijn als het koud is. Maar veel Israëli's reizen naar het buitenland en genieten van dit soort evenementen en drukke binnen activiteiten waren toen onmogelijk, dus dit leek een uitstekend idee', vertelt Amit aan ISRAEL21c.


Winter Lights Festival in de Botanische Tuinen van Jeruzalem. Foto door Tom Amit via ISRAEL21C


Het eerste festival vond plaats tussen twee lockdowns in december 2020 en het tweede eind 2021, net voordat de Israëli's teruggingen naar een periode van lockdown.


In het eerste jaar genoten 27.000 mensen van het festival en vorig jaar groeide dat naar 50.000.


“Mensen waardeerden het enorm. Velen zeiden dat het was alsof je een avondje naar het buitenland ging', zegt Amit, eraan toevoegend dat het budget van het festival van dit jaar is verdubbeld en dat het 'groter en indrukwekkender dan ooit' zal zijn.


Winter Lights Festival in de Botanische Tuinen van Jeruzalem. Foto door Tom Amit via ISRAEL21C


En om ervoor te zorgen dat je het perfecte Instagrambare beeld niet mist, worden er langs de hele route fotohokjes opgesteld en zullen acteurs in personagekostuums zich tussen de menigte mengen.


Klik hier voor meer informatie.79 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page