top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Het "Ronen" systeem wordt officieel operationeel


Foto IDF-woordvoerder


Het gebeurt in enkele seconden - zodra je de gewenste hoogte en het exacte waypoint invoert, stijgt de geavanceerde drone op en zet zich vast op het doel. Dit is een revolutionaire mogelijkheid die mogelijk wordt gemaakt dankzij het innovatieve "Ronen"-systeem, dat nu officieel in gebruik wordt genomen door het hele centrale commando.


Het systeem kan tegelijkertijd drie activiteiten op drie verschillende tablets monitoren en verschillende tools verbinden die een heuse zwerm drones produceren.


Het 'Ronen-systeem' begon als pilot in 2020 in de Etzion-geschutshelikopter, in de vorm van een bouwpakket met verschillende drones, tablets en een app die ze met elkaar verbindt. Nadat alle ontwikkelingen waren voltooid en 'Ronen' een substantiële krachtvermenigvuldiger - ze begonnen het gebruik ervan uit te breiden naar de andere gevechtshelikopters in het centrale commando.


Het systeem, dat vooral bedoeld is om een ​​oplossing te bieden voor bedreigingen vanaf hoogte en om informatie door te geven over verdachten op daken van gebouwen, is vernoemd naar wijlen sergeant Ronan Loverski - een kersenjager die vijf jaar geleden viel tijdens een operationele activiteit in een vluchtelingenkamp. in de buurt van Ramallah, van een steen die een terrorist vanaf een van de daken naar hem heeft gegooid.Degenen die de knoppen bedienen terwijl de strijders de meest gevoelige detenties binnengaan - zijn de BKS's (ground collection control) van de verzameleenheid 636. Dit zijn waarnemers die anderhalve maand conversie hebben ondergaan naar de wereld van drones.


"We gaan op verschillende soorten activiteiten uit", legt sergeant Shahar Barucha uit, commandant van de Nesher-patrouille (het drone-team van de Shomron Hetmar), "van observatiepatrouilles tot verzamelen op centrale wrijvingspunten tot offensieve activiteiten 's nachts die we begeleiden van hierboven, van detecties, ongebruikelijke gevallen en weeën".


Een van de uitstekende mogelijkheden van het 'Ronen-systeem' is de 'hot swap' - als er al een drone in de lucht is, kun je deze met een simpele druk op de knop vervangen door een andere drone. Zodra de twee tools op hun plaats zijn, delen ze de gegevens met elkaar en synchroniseren hun camera's - waardoor een reeks acties behouden blijft.


Komende week start de laatste certificering, waarmee de acceptatie van het systeem in de hele PKMZ zal worden ingeluid."De flexibiliteit en relatief eenvoudige bediening van het systeem onderscheidt het van andere systemen", concludeert generaal-majoor R., tegen de drones van de 636 inzameleenheid, "de ambitie is dat we binnenkort meer drones kunnen toevoegen die kunnen blijven helpen in het gebied van Judea en Samaria.


112 weergaven0 opmerkingen
bottom of page