top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Het "Zabar"-bataljon vecht in Gaza stad in de wijk die uitkijkt over kibboets Kfar Aza

Screenshot YouTube


Strijders van het Zabar-bataljon hebben de afgelopen dagen samen met technische en pantserkrachten onder het gevechtsteam van de 460e Brigade gevochten in de wijk Darje Tufah in Gaza-stad. Deze wijk kijkt uit over Kfar Gaza, waar de soldaten van het bataljon op 7 oktober ook vochten.


De strijders hebben veel terroristen geëlimineerd tijdens face-to-face ontmoetingen en met de hulp van vliegtuigen.Ook hebben ze in een boomgaard in de buurt tien tunnelschachten gelokaliseerd en vernietigd.Bovendien vond de militairen, als onderdeel van huiszoekingen in het gebied, een explosief, een doos met granaten, Nakhaba-uniformen en -vesten, en familiefoto's van kleine kinderen en een oudere vrouw die een lang wapen vasthield.


Foto IDF woordvoerder


“Op 7 oktober vochten mijn manschappen en ik in het Kfar Aza tegen verachtelijke moordenaars die hier vandaan kwamen – de plaats waar we nu zijn,” zei de commandant van het “Zabar”-bataljon, luitenant-kolonel Aviran,


Foto IDF woordvoerder


Twee maanden hebben we in de Gazastrook gevochten, we bevonden ons op diepere plaatsen, maar vandaag bevinden we ons op een symbolische plek. Van waar ik ben, als we terugkijken, zien we Kfar Aza weer."


Foto IDF woordvoerder


'Alleen bevinden we ons deze keer in een andere positie,' vervolgde luitenant-kolonel Aviran, 'deze keer zijn we bij de vijand in de huizen en beschermen we je. Wij als leger verplichten ons van hieruit dat we zullen vechten totdat u veilig en met een gevoel van volledige veiligheid naar huis kunt terugkeren. Wij zullen vechten tot de overwinning."

 


445 weergaven1 opmerking

1 Comment


akb1939
Dec 27, 2023

Good Luck

Like
bottom of page