top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hevige gevechten bij arrestatie twee Palestijnen die op voertuig hadden geschoten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Afgelopen nacht en vanmorgen hebben IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie opnieuw antiterreuractiviteiten uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Bethsaida, Illar, Atil, Dayr al-Ghusun, Zeita, Dayr Samet, Tamra, Sanur, Hizma en Burqa.


Bij de arrestatie van twee Palestijnen die ervan worden verdacht afgelopen vrijdag op een veiligheidsvoertuig op de Westelijke Jordaanoever te hebben geschoten, kwam het tot een hevig vuurgevecht.


Nabeel Sawalhi en Nihad Owais, die zich verschansten in een gebouw in de stad Rujeib, grenzend aan de noordelijke stad Nablus op de Westelijke Jordaanoever, openden het vuur op Israëlische troepen die hen wilden arresteren, zei de grenspolitie.


Nabeel Sawalhi en Nihad Owais. Screenshot Twitter


Urenlang wisselden de partijen vuur, waarbij de Yamam politie-eenheid voor terrorismebestrijding kleine raketten op het gebouw afvuurde en agenten van de veiligheidsdienst Shin Bet via een luidspreker naar het tweetal riep om zichzelf over te dragen.


Op een gegeven moment naderde de vader van een van de verdachten het gebouw en het paar begon met hun handen boven hun hoofd tevoorschijn te komen en werd vervolgens gearresteerd, zo bleek uit beelden. De militairen hebben huiszoekingen gedaan in het gebouw waarin de verdachten waren gebarricadeerd en troffen een M16-geweer, illegale wapens en munitie aan.

Het tweetal geeft zich over:

IDF-soldaten voerden ook terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Bayt Ula en Idna en arresteerden twee gezochte personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. Bovendien opereerden de soldaten in de stad Bil'in en hielden ze een extra gezochte verdachte aan. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen en verbrandden banden naar de soldaat, die reageerde met middelen om de oproer te verspreiden.


Tijdens de antiterreuractiviteiten van de IDF in de stad Jenin werden schoten gehoord in het gebied. Een explosief werd geslingerd en er werden schoten afgevuurd op IDF-soldaten.


De soldaten opereerden in de steden Al 'Eizariya en Beit Ummar en vonden messen en munitie.


Tegelijkertijd opereerden de soldaten in de stad Huwara en hielden drie verdachten aan.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn twaalf gezochte verdachten 's nachts aangehouden.


De verdachten en de in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


De bevelvoerend officier van de regionale “Shomron”-brigade, COL Roy Zweig:


“We hebben opnieuw bewezen dat er geen versterkte terroristische steden zijn in Judea en Samaria. We hebben met succes de twee gezochte verdachten aangehouden die afgelopen vrijdag de schietpartij uitvoerden. De IDF en veiligheidstroepen zullen de klok rond blijven werken om de veiligheid in het gebied te waarborgen.”111 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page