top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: huis terrorist vernietigd en tien gezochte personen gearresteerd waarvan 2 Hamas lid


Foto IDF woordvoerder


In een gezamenlijke operatie van de IDF-troepen en de Shin Bet werden tien gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria en de Bekaa Vallei, waaronder twee Hamas-terroristen en het huis van een terrorist vernietigd.


Gedurende de nacht opereerden de IDF- en MGB-ingenieurstroepen in het dorp Romana in en verwoestten het huis van de terrorist Kamal Abu Bakr die op 5 augustus 2023 de terreuraanval in Tel Aviv uitvoerde, waarbij het lid van de stadspatrouille, wijlen Chen Amir, werd vermoord.Ook werd tijdens een operatie van de troepen in de stad Jericho op basis van nauwkeurige inlichtingeninformatie van de Shin Bet, tijdens een operatie om hem te arresteren, Muhammad Hanawi gedood. Hanawi was lid van de Islamitische Jihad-organisatie en leidde een terreurgroep en voerde de afgelopen maanden verschillende terreuraanvallen uit op IDF-troepen.


In Hanawi's voertuig werden een M16-wapen, patronen, munitie en militair materieel gevonden. In de stad Hebron werd een gezochte man gearresteerd die eerder stenen had gegooid naar burgers in de nederzetting Kiryat Arba.


In het dorp Kalil in Samaria vonden de strijders een draaibank voor de productie van wapens en wapenonderdelen. Bovendien kwamen de IOS-troepen tussenbeide onder leiding van de Shin Bet, die in de Kasbah van Nablus een groep terroristen arresteerde die tot een militaire eenheid behoorden en die tijdens verschillende activiteiten verschillende keren op veiligheidstroepen schoten.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ruim 1.950 gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria en de Bekaa Vallei, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met Hamas.386 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page