top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF arresteerde 14 gezochte terreurverdachten en namen wapens in beslag


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen avond en nacht voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterroristische activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Al-Eizariya, Beit Ummar, Kifl Haris, Hares, Ein Albidiyan, Harabot en de stad Hebron.


De strijdkrachten opereerden in de stad Aqabat Jabr om de woning te onderzoeken van de terrorist die op 27 februari 2023 schietaanvallen uitvoerde waarbij Elan Ganeles werd vermoord. Het onderzoek is uitgevoerd om de mogelijke sloop van het huis te onderzoeken.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de activiteit schoten verdachten op de strijdkrachten en gooiden met stenen en molotovcocktails. De soldaten reageerden met middelen om de oproer te verspreiden en met scherp te schieten, treffers werden geïdentificeerd.


Bovendien arresteerden de troepen drie gezochte verdachten in de stad Nablus en namen ze drie M-16-geweren, een pistool en munitie in beslag. De soldaten arresteerden nog een gezochte verdachte in de stad Izmut.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de activiteiten in de stad Surda, Al-Bireh en Anata hebben de troepen drie gezochte verdachten aangehouden.


De strijdkrachten opereerden ook in de steden Bayt Ula, Bayt Kahil en Beit Einun en arresteerden drie gezochte verdachten en namen gestolen voertuigen in beslag.


De soldaten arresteerden twee gezochte verdachten in de steden Bayt Sahur en al-Khader. Twee extra gezochte verdachten werden aangehouden in de stad Kafr Ni'ma en Anabta.


De verdachten en wapens werden overgedragen aan de veiligheidsdienst voor verder onderzoek.56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page