top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF arresteerden 19 terreurverdachten; bij rellen raakte Palestijnse tiener gewond


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen avond en nacht hebben IDF-troepen opnieuw geopereerd in Judea en Samaria,

ondermeer in de dorpen Karwat Bnei Hassan, El Bira, El Um, Samua, Tarkomiya en Jamba, werden 19 terreurverdachten gearresteerd. Bij rellen in het vluchtelingenkamp Daheisha raakte een Palestijnse tiener, die met molotovcocktails gooiede, gewond.


De troepen opereerden in het dorp Kabatia en arresteerden twee terreurverdachten. Tijdens deze operatie werd er door gewapende mannen op de troepen geschoten, die daarop terugschoten, er werden treffers gedetecteerd. Verdachten gooiden ook met stenen, gooiden explosieven en rolden brandende banden naar de strijders, die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven. Bij andere activiteiten van de brigade werden wapens in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


De strijdkrachten arresteerden vijf gezochte personen en namen vijf "Airsoft"-pistolen, munitie en militaire uitrusting in beslag in de dorpen Husan en Ezaria. Tijdens de activiteit in het vluchtelingenkamp Daheisha gooiden verdachten stenen en gooiden explosieven en molotovcocktails naar de strijdkrachten, die reageerden door demonstraties uiteen te drijven en te schieten. Een Palestijnse tiener van 14 jaar raakte daarbij gewond aldus het leger en Palestijnse gezondheidsfunctionarissen.


Tegelijkertijd arresteerden IDF-soldaten twee terreurverdachten in de stad Nablus, terwijl erop de soldaten werd geschoten.


De strijders arresteerden ook vier gezochte mannen in de dorpen Nelin en Deir Amar. Drie andere gezochte personen werden gearresteerd in het dorp Beit Sira.


Tijdens de operatie van de strijdkrachten in de stad Hebron werd een gezochte persoon gearresteerd en werd een M-16 wapen in beslag genomen.

Foto IDF-woordvoerder


Alle aangehouden personen zijn voor verder onderzoek naar de veiligheidsdienst overgebracht.

54 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page