top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF en ISA blijven nauwkeurige operationele activiteiten uitvoeren in de omgeving van het Shifa-ziekenhuis; terroristen die wapens vervoerden geëlimineerd


Foto IDF woordvoerder


De IDF en ISA blijven nauwkeurige operationele activiteiten uitvoeren in het gebied van het Shifa-ziekenhuis, terwijl ze schade aan burgers, patiënten, medische teams en medische apparatuur voorkomen.


De afgelopen dag zijn IDF-troepen doorgegaan met het elimineren van terroristen, en met het lokaliseren van wapens en terroristische infrastructuur in het gebied.


Gisteren (vrijdag) werd een lancering geïdentificeerd vanuit de Gazastrook richting Kibboets Kissufim die in een open gebied viel. Als reactie hierop trof een IAF-vliegtuig het gebied van de brandhaard en vernietigde drie operationele terreurschachten.


IDF-troepen blijven ook opereren in de centrale Gazastrook, waar de afgelopen dag een aantal terroristen zijn gedood. Er werd een terroristencel op een militair terrein geïdentificeerd die probeerde wapens te vervoeren. Als reactie daarop sloeg een IAF-vliegtuig toe en schakelde de terroristen uit. Na de aanval werden secundaire explosies geïdentificeerd, wat duidde op de aanwezigheid van talrijke wapens in het gebied. Een aantal minuten later raakte een IDF-helikopter het militaire complex van waaruit de terroristencel vertrok.In de noordelijke Gazastrook identificeerden IDF-troepen een aantal Hamas-terroristen die het militaire complex van de terroristische organisatie verlieten. Als reactie hierop sloeg een IAF-vliegtuig hen aan en schakelde ze uit. Ook identificeerden IDF-troepen een voertuig waarin twee extra terroristen op de compound arriveerden om militair materieel over te dragen. Als reactie hierop schakelde een IAF-vliegtuig de terroristen uit en raakte een IDF-straaljager het militaire complex.


De IAF blijft tientallen terreurdoelen in de Gazastrook aanvallen. IDF-troepen blijven ook opereren in het gebied van Al Amal en Al Qarara in Khan Yunis, waar de troepen doorgaan met het elimineren van terroristen en het uitvoeren van gerichte aanvallen op de terroristische infrastructuur. De afgelopen dag hebben IDF-troepen in het gebied van Al Amal een aantal terroristen gedood die probeerden de strijdkrachten aan te vallen met een explosief.

267 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


P Bakker
P Bakker
Mar 30

Respect voor de IDF geweldig hoe ze opereren

Like
bottom of page