top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO:IDF en veiligheidsdienst hebben 10 terreurverdachten gearresteerd en munitie in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen avond en nacht opereerden IDF en veiligheidsdienst opnieuw in Judea en Samaria, onder meer in de dorpen Nelin, Yavd, Salem, Samua en de stad Salafit, en arresteerden 10 terreurverdachten en namen munitie in beslag.


De soldaten opereerden in het dorp Beit Omer en arresteerden vier gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens deze operatie gooiden verdachten stenen en molotovcocktails naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven.


Tegelijkertijd arresteerden IDF-soldaten twee gezochte mannen in de stad Nablus in Samaria en namen delen van M-16-wapens in beslag. Tijdens deze activiteit ontstond er een wanorde rond de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven en door op sluipschutters te vuren. Toen de troepen de stad verlieten, werden ze opnieuw beschoten.


Tijdens de operatie van de troepen in het dorp Bitonia arresteerden de troepen een andere gezochte persoon. Tijdens deze activiteit gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven. Tijdens de activiteit van de strijders in het vluchtelingenkamp Qalandiya gooiden een aantal verdachten blokken rots naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven en te schieten.


Tijdens een operatie in het dorp Turmusaiya namen de troepen een voertuig in beslag waarvan werd vermoed dat het werd gebruikt voor terreuractiviteiten. Daarnaast arresteerden de strijdkrachten een gezochte man en namen drie wapens in beslag in het dorp Harbat al Ashkar. Ook arresteerden IDF-troepen twee gezochte personen en namen wapens in beslag in de steden Yatta en Hebron.


De aangehouden gezochte personen zijn voor verder onderzoek naar de veiligheidsdienst overgebracht.
25 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page