top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF en veiligheidsdienst hebben 7 terreurverdachten gearresteerd


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen nacht hebben IDF-troepen en veiligheidsdiensten op verschillende locaties geopereerd en terreurverdachten gearresteerd.


In het dorp Bir al Basha arresteerden de troepen een gezochte persoon die verdacht wordt van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens deze activiteit werd vanuit een passerend voertuig geschoten op de strijdkrachten, die reageerden door terug te schieten. In de omgeving zijn ook schoten gehoord. Bij de activiteit van de strijders in de dorpen Aja en Araba in de divisie van de brigade werden nog twee gezochte personen gearresteerd.


Palestijnse media melden dat in Araba een hooggeplaatst lid van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad, Khader Adnan, zou zijn gearresteerd. De IDF maakt hier geen specifieke melding van.


De 44-jarige Adnan wordt er al lang van beschuldigd een woordvoerder van de terreurgroep te zijn. Hij is de afgelopen jaren meerdere keren gearresteerd en heeft meerdere gevangenisstraffen uitgezeten in verband met zijn werk bij de PIJ. Hij is ook meerdere keren in hongerstaking gegaan vanwege zijn detentie.


Tijdens de operatie van de strijdkrachten om een ​​gezochte persoon te arresteren in het vluchtelingenkamp Jilzon, gooiden verdachten blokken en voorwerpen naar de strijders, die reageerden door hen uiteen te drijven door in de lucht te schieten. De troepen arresteerden een andere gezochte persoon in de stad Ramallah.


Daarnaast opereerden de soldaten in het dorp Beit Paje en arresteerden twee voor terroristische activiteiten gezochte personen.


De aangehouden personen zijn voor verder onderzoek naar de veiligheidsdienst overgebracht.
74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page