top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF en veiligheidsdiensten arresteerden 24 gezochte terreurverdachten


Foto IDF-woordvoerder


De soldaten van de IDF, de Shin Bet en de Mageb opereerden vannacht op verschillende locaties in de Judea en Samaria, onder andere in de dorpen Deir El Asel, Ein Yabrod, A Zebedada en de stad Qalqilya en arresteerden in totaal 24 gezochte terreurverdachten.


Tijdens de activiteiten van de soldaten in de dorpen Yatta, Dahariya Wadi Siman, werden negen gezochte terreurverdachten gearresteerd. Bovendien namen de strijders een aantal voertuigen in beslag die werden gebruikt bij het vervoeren van infiltranten, en vonden ze een wapen van het type "Carlo".


In Kfar Halhol arresteerden de troepen drie gezochte terreurverdachten. Tijdens de activiteit gooiden verdachten stenen en rolden brandende banden naar de strijdkrachten, die reageerden met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven. De troepen opereerden in de stad Nablus en in het dorp Kosra in de Samaria Hetmar en arresteerden daar vijf gezochte terreurverdachten en namen een M16-wapen in beslag.


IDF-soldaten arresteerden nog vier gezochte personen in de dorpen Anta, El Bira, Kfar Aqab en Ein Umm Ashrayit en namen een pistool en een patroon in beslag.


De strijdkrachten opereerden ook in het dorp Ojah en arresteerde daar twee gezochte personen. Tijdens die activiteit naderde een verdachte de strijdkrachten met een explosief, de strijdkrachten reageerden door te schieten, er werd een treffer gedetecteerd.


Gedurende de nacht werden er schoten afgevuurd vanuit een passerend voertuig bij de Chomash checkpoint in het gebied van de Shomron Brigade. Tijdens huiszoekingen door IDF-troepen in het gebied werden verschillende rugzakken met wapens en munitie gevonden.


De gezochte personen die werden gearresteerd en de in beslag genomen wapens en andere middelen werden overgedragen aan de veiligheidsdienst.

62 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page