top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF en veiligheidsdiensten arresteren 14 terreurverdachten


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen avond en nacht hebben IDF-soldaten en veiligheidsdiensten op verschillende locaties in de Judea en Samaria geopereerd, onder andere in de dorpen Burka, Yatta, Umm al-Khir, al-Fawwar, Beit Awa en de stad Jenin.


IDF-troepen en veiligheidsdiensten opereerden in het dorp Beit Deko bij en in het huis van de terrorist die dinsdagavond de car-ramming uitvoerde bij het Bel-checkpoint.


Tijdens de activiteit ontstonden er gewelddadige ongeregeldheden in het gebied, waaronder het gooien van stenen en het gooien van molotovcocktails naar de politie. Veiligheidstroepen reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven en schoten op een molotovcocktail werper waarbij verwondingen werden geconstateerd.


De troepen opereerden ook in de dorpen Beit Rima en Azon om drie gezochte personen te arresteren.


In de stad Nablus arresteerden de troepen vier gezochte personen waarbij door tegendemonstranten werd geschoten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De troepen opereerden ook in de dorpen Beit Sira en El Maoyir en arresteerden drie gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


In de dorpen Azaria en Al Aida werden twee gezochte terreurverdachten gearresteerd. Bovendien namen de troepen twee illegale wapens in beslag.


Daarnaast arresteerden de troepen nog twee gezochte personen in het dorp Zita en in de stad Hebron. In Kfar Zita namen de troepen ook illegale munitie in beslag.


De 14 gearresteerde gezochte personen zijn voor nader onderzoek naar de veiligheidsdiensten overgebracht.

Geen slachtoffers onder de soldaten.

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page