top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft 19 terreurverdachten opgepakt en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht voerden IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria en de Jordaanvallei, waaronder de steden Jiftlik, Al Zubeidat, Birzeit, Izbat at-Tabib, ad-Dhahiriya, Bayt Awa, Dheisha en de steden Jericho en Hebron.


Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Bayt Fajar werden vier personen aangehouden die verdacht werden van terroristische activiteiten. Daarnaast hebben de soldaten twee geïmproviseerde wapens en een gestolen voertuig gevonden en in beslag genomen. Tijdens activiteiten in de stad Ash-Sheikh Sa'd hebben de troepen een extra gezochte verdachte aangehouden.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Bovendien werden tijdens antiterreuractiviteiten in de steden Asira ash-Shamaliya, Burqa, Huwara en Silat ad-Dhahr vier extra personen aangehouden die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en werd een illegaal “Carlo”-pistool gevonden en in beslag genomen. Explosieve apparaten werden naar de troepen geslingerd tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Silat ad-Dhahr, die reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


De troepen voerden ook terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de stad Ramallah en arresteerden twee personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. In de omgeving werden nog drie verdachten aangehouden.


Verder is in het plaatsje Zububa een gezochte verdachte aangehouden. Tijdens activiteiten in de stad Qabatiya werden schoten afgevuurd en werden grote blokken naar de troepen geslingerd, die reageerden met scherp vuur en middelen om de rellen te verspreiden.


De troepen voerden ook activiteiten uit in de stad Deir Abu Masha'al en arresteerden drie extra gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Daarnaast hebben de troepen een voertuig in beslag genomen waarvan wordt vermoed dat het is gebruikt voor terroristische activiteiten en een aantal wapens.Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn er 's nachts 19 verdachten aangehouden.


De verdachten en in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.

61 weergaven0 opmerkingen
bottom of page