top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft 20 terreurverdachten gearresteerd; 1 Palestijn gedood


Foto IDF-woordvoerder


IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en de Jordaanvallei waarbij 20 Palestijnen werden gearresteerd en tijdens gevechten een Palestijn zou zijn gedood.


IDF-soldaten arresteerden drie gezochte verdachten in de steden Zababdeh, Rumana en Nur Shams. Tijdens de activiteit in de stad Nur Shams verbrandden verdachten banden en vuurden vuurwerk af en schoten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur. Daarnaast hebben de agenten een pistool gevonden en in beslag genomen. De soldaten arresteerden zes extra gezochte verdachten in de steden Beitunia, Qaryut en Bayt Surik.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de activiteit in de stad Bethlehem hebben de troepen een M-16-geweer, een Airsoft-pistool, magazijnen, munitie en andere aanvullende wapens gelokaliseerd en in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


De soldaten arresteerden drie verdachten in het Aqabat Jabr-kamp en in de stad Tamun. Tijdens de activiteit in het Aqabat Jabr-kamp schoten gewapende verdachten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd.


Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zei dat de 17-jarige Muhammad Kamal al-Lada'a dodelijk in het hoofd werd geschoten en dat zes anderen gewond raakten tijdens botsingen met Israëlische soldaten, waaronder drie in ernstige toestand.

Een van de wapens waarmee de verdachten op de soldaten schoten, is gevonden en in beslag genomen.


De troepen arresteerden acht gezochte verdachten in de steden Biddya, Al-Eizariya en de stad Hebron.


De gezochte verdachten werden overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor, er werden geen IDF-verwondingen gemeld.73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page