top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: IDF heeft 9 terreurverdachten gearresteerd; in vuurgevecht is Palestijnse teener omgekomen


Foto IDF-woordvoerder


IDF en Shin Bet eenheden hebben de afgelopen nacht weer geopereerd in Judea en Samaria, en hebben in de dorpen Hawara, Kedom, Baka en Haja, Brookin en vluchtelingenkamp Qalandiya, 9 terreurverdachten gearresteerd en wapens in beslag genomen. Tijdens een vuurgevecht is een gewapende Palestijnse teener,17, omgekomen.


De troepen opereerden in het dorp Brookin en arresteerden vier gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten, daarnaast werden jachtwapens en militair materieel in beslag genomen. Tijdens de activiteit werd massaal geschoten en werden explosieven naar de strijdkrachten gegooid, waardoor voertuigen beschadigd raakten.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de operatie van de strijdkrachten in het vluchtelingenkamp Qalandiya in de sector van de Binyamin Brigade werd een gezochte man gearresteerd en werden twee jachtgeweren, een pistool, onderdelen van wapens en munitie gevonden.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens deze activiteit werden stenen en explosieven gegooid naar de troepen die reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven. De soldaten opereerden ook in het dorp Aqab in de divisie van de brigade en arresteerden nog twee gezochte personen, en vonden een "airsoft" -type pistool en munitie.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens een operatie in de stad Hebron arresteerden IDF-soldaten een voor terreuractiviteiten gezochte man en namen wapenonderdelen in beslag. De strijdkrachten opereerden ook in het dorp El Power om een ​​andere gezochte man te arresteren.


Daarnaast werden tijdens een activiteit in de stad Nablus in het gebied van de Samariabrigade stenen, explosieven en molotovcocktails naar de strijdkrachten gegooid. Ook werd er op de soldaten geschoten waarop terug werd geschoten en een treffer werd gedetecteerd.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit werd de 17-jarige Hamza Amjad al-Ashqar dodelijk in het hoofd geschoten.

De in Nablus gevestigde terreurgroep Lion's Den beweerde in een verklaring het vuur te hebben geopend op Israëlische troepen in de stad.


De aangehouden gezochte personen zijn voor verder onderzoek door de troepen naar de veiligheidsdienst overgebracht.


64 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page